Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Boekengek.


 

J.P. Guépin - Cynthia. Latijnse liefdeselegieën

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: J.P. Guépin - Cynthia. Latijnse liefdeselegieën
Schrijver: J.P. Guépin
Titel: Cynthia. Latijnse liefdeselegieën
ISBN:
Uitgever: De Carbolineum Pers, 1991
Bijzonderheid: Klassieke poëzie in een modern jasje
Prijs: € 75,00
Meer info "Cynthia. Latijnse liefdeselegieën van Propertius, Waardenburg en Tibullus, in alexandrijnen vertaald door J.P. Guépin. Met elf lino's van Jimi Dams. De Carbolineum Pers, 1991."

25 x 17 cm., 44 p., genaaid en gelijmd in omslag, in nieuwstaat: u koopt van de drukker-uitgever zelf. Met de hand gezet uit de Hollandse Mediaeval en met de handpers gedrukt op Van Gelder Simili Japan papier met watermerk. Ook de elf lino's zijn op de handpers gedrukt.

Oplage 50 Arabisch genummerde exemplaren, allemaal gesigneerd door Guépin en door illustrator Jimi Dams. : 75 euro.

Exclusief: één van de vijf Romeins genummerde exemplaren, gebonden in perkament en met stofomslag. In schuifdoosje. Met bijgevoegd een originele tekening van Jimi Dams en een drukproef. LAATSTE EXEMPLAAR. 300 euro.

Jan Pieter Guépin (Amsterdam 1929 – 2006), was een Nederlandse classicus, dichter en essayist. Hij was een groot pleitbezorger van de Neolatijnse poëzie, waarvan hij veel vertalingen maakte. Dit is zijn enige titel bij De Carbolineum Pers. Er waren nog plannen voor een goedkope pamflettenserie maar daar is, zoals van de meeste plannen, niets van gekomen.

Hij bezocht ons éénmaal , samen met zijn uitgever Vic van de Reijt, in zijn cabrio MG oldtimer, waarbij hij heel de tijd naar mijn vrouw zat te staren en zich op het toilet daverend ging ontlasten. Later op de dag reed hij verder naar Gent om daar bij Herman Brusselmans en diens vrouw precies hetzelfde te gaan doen. Merkwaardig man.
Boek bekijken