Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Boekengek.


 

Gilbert Huybens (ed.) - Waer is mijn lief gegaen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Gilbert Huybens (ed.) - Waer is mijn lief gegaen
Schrijver: Gilbert Huybens (ed.)
Titel: Waer is mijn lief gegaen
ISBN:
Uitgever: De Carbolineum Pers, 2014
Bijzonderheid: Onbekend liedhandschrift uitgegeven
Prijs: € 150,00
Meer info In 2013 vond de Leuvense musicus Gilbert Huybens in de Koninklijke Bibliotheek te Brussel een Vlaams liedhandschrift uit 1680, dat sedert de aankoop door de KB in 1904 onbestudeerd en onuitgegeven was gebleven. Het bevat 38 liederen waarvan er 27 uit geen enkel ander handschrift of druk bekend zijn, en dus wellicht uniek zijn. De onderwerpen variƫren van brutale scatologie ("Liedeken van Diversche Scheten") tot mythologie, politiek en het kerstgebeuren.

De integrale tekst van het liedhandschrift verscheen voorjaar 2014 bij De Carbolineum Pers met een inleiding en woordverklaring door Gilbert Huybens, en met 33 oorspronkelijke linosneden van Jonas Thys.

De tekst van 143 blz. is met de hand gezet uit nieuw gegoten Gloucester 12 punt, en met de handpers gedrukt op geschept Zerkall papier, 22 cm. In beschermend schuifdoosje. De oplage bestaat uit 50 genummerde exemplaren, ingenaaid (150 euro) of gebonden in kalfsperkament en met alle lino's handgekleurd (uitverkocht). Plus 10 euro voor aangetekende verzending in Nederland en Belgiƫ. Nieuwstaat.
Boek bekijken