Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De boekenzolder.


 

Capouya, Emole - Wilde vaart.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Capouya, Emole
Titel: Wilde vaart.
ISBN:
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam
Bijzonderheid: 1997; 127 pag.; vertaling Johan Hos; paperback. Nieuwjaarsgeschenk voor relaties uitg. Nijgh & van Ditmar en Dedalus.
Prijs: € 3,50
Meer info n Villefranche zit een jonge Amerikaanse zeeman aan lager wal. Zijn vrienden van het restaurant durft hij niet langer om krediet te vragen. Als een tocht naar Genua hem niet de verwachte aanmonstering bezorgt, raakt hij betrokken bij de smokkel van sigaretten. Kort voor hij vertrekt ontdekt hij dat hem een veel louchere taak staat te wachten. Van de eerlijke kapitein MacNamara krijgt hij cynische lessen in contrabande. Na veel omzwervingen keert de hoofdpersoon terug naar Amerika en verneemt hij van een vriend dat MacNamara voor zijn eerlijkheid een hoge prijs heeft moeten betalen.
Van Emile Capouya verscheen in 1993 Staren naar de Zon, dat door de pers als een klein juweeltje werd onthaald. Van de American Academy of Arts and Letters ontving hij hiervoor de First Fiction Prize. Capouya schrijft in een lyrische, gedetailleerde stijl. die een prachtig contrast oplevert met het ruwe leven op zee.
Boek bekijken