Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De boekenzolder.


 

Pirandello, Luigi - De vlieg. Novellen voor een jaar.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Pirandello, Luigi
Titel: De vlieg. Novellen voor een jaar.
ISBN: 9789071127120
Uitgever: Coppens & Frenks, Amsterdam
Bijzonderheid: 1989; 2e druk; 282 pag.; vertaling Diverse vertalers; paperback.
Prijs: € 6,00
Meer info Novellen voor een jaar'' is de titel van de volledige en definitieve uitgave van de novellen van Luigi Pirandello (1867-1936), gepubliceerd in de tijdspanne van 1922 tot 1937. De dood van de auteur verhinderde de oorspronkelijke opzet: één verhaal voor elke dag van het jaar. Elke bundel, van de in totaal vijftien, draagt de titel van de eerste erin opgenomen novelle, vrijwel steeds een van de befaamdste en belangrijkste van het enorme aantal door Pirandello geschreven verhalen.
De bundel ''De vlieg'' werd voor het eerst gepubliceerd in 1923 en bevat vijftien verhalen in een veelal naturalistische toonzetting, maar wel een naturalisme dat gekleurd is door Pirandello’s bijzondere voorliefde voor de absurde contrasten van het leven. Het ongerijmde, het vreemde en het paradoxale verschijnen in deze bundel meermalen in humoristische en groteske gedaanten, waarmee de auteur zijn bittere visie op het bestaan accentueert.
De ''Novellen voor een jaar'' vormen misschien wel het meest essentiële deel van Pirandello’s literaire productie, in elk geval dat deel waar de auteur zelf bijzonder op gesteld was en dat hij met niet aflatende toewijding tot zijn laatste levensdagen zou blijven verzorgen. In deze verhalen brengt Pirandello de thema’s van zijn dichterlijk onderzoek van de mens grondig tot ontwikkeling en verbreedt en verdiept hij zijn visie op het bestaand in al zijn schakeringen met zijn immense repertoire aan gebeurtenissen en conflicten, personage en situaties.
Boek bekijken