Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De boekenzolder.


 

vroomkoning, Victor - Bij verstek. gedichten.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: vroomkoning, Victor
Titel: Bij verstek. gedichten.
ISBN: 9789029551786
Uitgever: Querido, Amsterdam
Bijzonderheid: 2002; 73 pag.; paperback met flappen.
Prijs: € 6,00
Meer info Victor Vroomkoning is een dichter die het naakte bestaan tot onderwerp van zijn poëzie gekozen heeft – een poëzie die staat op de fundamenten liefde en dood. Dat was zo in zijn vorige bundel Ijsbeerbestaan, en dat is niet anders in Bij verstek.
Nog maar eens gaat het om ouders, om het aftakelen van ouders. Zo telt de bundel een adembenemende cyclus van vijftien gedichten over de gestorven moeder. Sterker nog: in veertien ervan neemt zij zelf krachtdadig en toch o zo postuum het woord.
En nog maar eens nemen gedichten over de (erotische) liefde een prominente plaats in, al hoeft het geen betoog dat niet alles rozengeur en maneschijn is wat hier wordt geroepen: “Zeg nu eens iets wat me weer raakt, /me weer in vuur en vlam zet,/ bijvoorbeeld: ik ga bij je weg.”
Tussen die twee – dood en liefde – beent de dichter op en neer, nu eens in gemeenschap dan weer zich oefenend in het ‘moederzielalleenzijn’.
Victor Vroomkoning (1938) debuteerde in 1981 als dichter en ontving in 1983 de Pablo Neruda-prijs. Lippendienst, zijn eerste bundel bij De Arbeiderspers, publiceerde hij onder het heteroniem Stella Napels.
Boek bekijken

De boekenzolder uit Sellingen

zakelijk

Logo De boekenzolder

2024! De Boekenzolder uit Sellingen bestaat dit jaar 20 jaar!! En wie jarig is, trakteert!!
Alle klanten van de boekenzolder krijgen dit jaar 20% korting op hun bestellingen!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.