Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De boekenzolder.


 

Bavel, Rob van & Heij, Fred de - Haas. Boek 1: De weg terug.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Bavel, Rob van & Heij, Fred de
Titel: Haas. Boek 1: De weg terug.
ISBN: 9789088860584
Uitgever: Don Lawrence Collection, Oosterhout.
Bijzonderheid: 2010, 64 pp, Gebonden. Gedeeltelijk in stripvorm.
Prijs: € 5,50
Meer info HAAS is de eerste vervolgstrip van eigen bodem, die zich afspeelt tegen de achtergrond van Nederland in de Tweede Wereldoorlog. De redactie van het magazine Eppo omschrijft HAAS als een grafische roman op literair niveau. De schrijfstijl van Van Bavel zorgt voor een vlot en avontuurlijk verhaal, realistisch en helder in beeld gebracht door De Heij, waardoor het een hedendaagse vertelling is geworden in een ouderwetse setting. In HAAS zijn het vooral de confronterende menselijke interacties die het verhaal vertellen tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog.
Brabant 1942. Vanuit het dorp Drimmelbergen wordt er een verzetsgroep aangestuurd door een Rooms Katholieke priester met de schuilnaam HAAS. Na de Antwerpse Jodenrazzia's van 11 september weten een rabbijn en een jong meisje Drimmelbergen te bereiken. Echter, ze willen terug naar Antwerpen en vragen HAAS om hen daarbij te helpen. Wat volgt is een onvergetelijke reis, dwars door bezet gebied waarbij zowel het geloof als de idealen van de priester en de rabbijn zwaar op de proef worden gesteld.
Het verhaal is fictief, maar speelt zich af in een authentieke setting. Hierdoor heeft HAAS een avontuurlijk karakter zonder het drama van de oorlog uit het oog te verliezen of te romantiseren. Op een meer persoonlijk niveau voegen de karakters die de hoofdrol spelen, gebaseerd op hun geloof en achtergrond, nog extra diepgang aan het verhaal toe.
Boek bekijken