Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Diamant.


 

Lehmann, Louis Th. - Misbaksels / Nagelaten verhalen en tekeningen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Lehmann, Louis Th. - Misbaksels  / Nagelaten verhalen en tekeningen
Schrijver: Lehmann, Louis Th.
Titel: Misbaksels / Nagelaten verhalen en tekeningen
ISBN: 9789079272570
Uitgever: TIEM
Bijzonderheid: 2014,1e druk, paperback, 81pp, als nieuw
Prijs: € 5,00
Meer info Louis Th. Lehmann (19 aug. 1920 - 23 dec. 2012) heeft in zijn lange leven veel stromingen in de kunsten meegemaakt. Met het surrealisme voelde hij zich het meest verwant, al zei hij altijd dat in de literatuur geen surrealisme mogelijk was.

De Volkskrant schrijft op 27 december 2012 naar aanleiding van zijn overlijden: "Groots is Lehmanns oeuvre. Meer dan duizend overwegend vrolijk stemmende pagina´s telt zijn oeuvre: uiterst leesbare en verkwikkende poëzie waarin een koe een 'zelfverplaatsend openluchtmeubel' is en een kerk 'draaiorgelbyzantijns'. En alleen al vanwege de plagerig-gelaten slotregels van een prachtig gedicht over kinderangst die een hele voorbije wereld oproepen, verdient hij nog lang gelezen te blijven."

Maar ook het proza verdient dit. In dit boekje, vol met absurdistische verhalen en korte prozastukken die uit alle perioden van zijn leven stammen, maar ook met vroege tekeningen, wordt zijn surrealistische belangstelling op de kaart gezet. Het is bovendien een afronding van een oeuvre dat 75 jaar overspant.
Boek bekijken

De Diamant uit Benschop

Logo De Diamant

Literaire boekhandel De Diamant Verzendkosten: Brievenpost volgens tarief Post.nl. Pakje wat past in de brievenbus 4.00 euro. Pakketpost (past niet in de brievenbus) 6,75 euro (alleen voor Nederland).