Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel de Koopjeskoffer.


 

Tijsinger, Ellen - Zonnekind

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Tijsinger, Ellen - Zonnekind
Schrijver: Tijsinger, Ellen
Titel: Zonnekind
ISBN: 9789000031795
Uitgever: Van Goor
Bijzonderheid: 148pp, Hardcover in prima staat, als nieuw. Verzk zijn 3,95 euro (en dan kan er nog een vergelijkbaar boek bij)
Prijs: € 2,50
Meer info Surya is genoemd naar de god van de zon. Hij woont in een klein dorp in India. Jarenlang hebben zijn ouders gespaard voor de bruidschat van zijn oudste zus, Shanta. Nu moeten zij gaan sparen voor zijn jongste zusje Malika, want het zal niet lang meer duren, of ook zij wordt uitgehuwelijkt.
Maar de regens van de moesson blijven uit, de gewassen verdrogen op de velden en de bodem van de rivier vertoont barsten en scheuren. Geen water betekent geen werk.
Surya's vader is dagloner bij een grootgrondbezitter, maar op een dag hoeft hij niet meer te komen. Hij probeert in de stad ander werk te vinden, zodat hij zijn gezin te eten kan geven.
Dan ontmoet hij een man die een oplossing weet. Surya mag mee naar Benares, de heilige stad aan de Ganges. Hij zal er niet alleen een baantje, kleren en eten krijgen, maar hij kan er ook naar school. Surya is dolblij.
Alleen loopt alles anders dan de man beloofd heeft. Hij blijkt een ronselaar te zijn die veel geld verdient aan kinderarbeid. Surya wordt opgesloten in een donkere werkplaats. Hij verlangt naar huis, naar zijn ouders en broertje en zusjes. Maar hij heet niet voor niets zonnekind en Surya ziet kans om te ontsnappen...
Boek bekijken

de Koopjeskoffer uit Goirle

Logo de Koopjeskoffer

Wat leuk dat je (misschien wel) iets gaat bestellen in mijn winkeltje! Vaak kan er nog een boek (of meerdere boeken) bij je bestelling voor dezelfde verzendkosten. Om makkelijker te zoeken tussen mijn andere boeken op categorie, trefwoord etc. kun je ook op de website kijken, www.dekoopjeskoffer.nl. Verder staan er veel boeken ook op marktplaats, en kun je me vinden op Facebook en Instagram.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.