Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel de Koopjeskoffer.


 

Meulenbeld, Ben - Tibetaanse Thangka's uit Nepal / het boeddhisme uitgelegd aan de hand van hedendaagse Nepalese schilderingen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Meulenbeld, Ben - Tibetaanse Thangka's uit Nepal / het boeddhisme uitgelegd aan de hand van hedendaagse Nepalese schilderingen
Schrijver: Meulenbeld, Ben
Titel: Tibetaanse Thangka's uit Nepal / het boeddhisme uitgelegd aan de hand van hedendaagse Nepalese schilderingen
ISBN: 9789074597470
Uitgever: Binkey Kok Publications
Bijzonderheid: 2001, Grote paperback in nieuwstaat. Verzk zijn 3,95 euro (en dan kan er nog een vergelijkbaar boek bij)
Prijs: € 6,50
Meer info Ruim 2500 jaar geleden werd in het zuiden van Nepal Siddhartha Gautama geboren. Hij formuleerde een verlossingsleer die de bevolking de mogelijkheid bood te ontkomen aan de eindeloze cyclus van wedergeboorten.
Wie net als hij de geestelijke bevrijding bereikt, heet een boeddha. De leer groeide uit tot een wereldgodsdienst en de eerste historische Boeddha werd deel van een uitgebreid pantheon.
Het oorspronkelijke theravada boeddhisme ontwikkelde zich via het mahayana boeddhisme met zijn helpers in de vorm van bodhisattva's tot het vajrayana boeddhisme met talloze demonische goden. De enorme variƫteit aan goden werd vooral in Tibet gevisualiseerd.
Ontwikkelingsgeschiedenis, symboliek en iconografie van het boeddhisme worden besproken aan de hand van in Nepal vervaardigde moderne rolschilderingen, thangka's. Boeddha's, medicijnboeddha's, tara's, bodhisattva's, magiƫrs, asceten, heiligen, ogenschijnlijk woeste goden als yidams, dharmapala's die de leer beschermen en mandala's zijn de thema's van de schilderingen.
Boek bekijken

de Koopjeskoffer uit Goirle

Logo de Koopjeskoffer

Wat leuk dat je (misschien wel) iets gaat bestellen in mijn winkeltje!
Vaak kan er nog een boek (of meerdere boeken) bij je bestelling voor dezelfde verzendkosten.
Om makkelijker te zoeken tussen mijn andere boeken op categorie, trefwoord etc. kun je ook op de website kijken, www.dekoopjeskoffer.nl.
Verder staan er veel boeken ook op marktplaats, en kun je me vinden op Facebook en Instagram.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.