Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Lage Landen.


 

Vlis, Ingrid van der - Schiedam: VAN WEZEN TOT ZIJN - Vier eeuwen zorg voor jongeren - compleet met DVD - Als Nieuw!

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Vlis, Ingrid van der - Schiedam: VAN WEZEN TOT ZIJN - Vier eeuwen zorg voor jongeren - compleet met DVD - Als Nieuw!
Schrijver: Vlis, Ingrid van der
Titel: Schiedam: VAN WEZEN TOT ZIJN - Vier eeuwen zorg voor jongeren - compleet met DVD - Als Nieuw!
ISBN:
Uitgever: Walburg Pers - Zutphen 2005
Bijzonderheid: 2005, 1e druk, 336 blz., Illustr. kl. en zw./w., hardcover/stofomslag ca. 28x18cm., register, DVD, Als Nieuw!
Prijs: € 17,50
€ 4,50
Meer info Ingrid van der Vlist. Schiedam: VAN WEZEN TOT ZIJN - VIER EEUWEN ZORG VOOR JONGEREN -, 336 blz., talrijke historische afbeeldingen in kleur en zwart/wit, hardcover met stofomslag ca. 28x18cm., bibliografie, register persoonsnamen, compleet met de bijgevoegde DVD, uitgave Walburg Pers, Zutphen, 2005. Een - als nieuw - exemplaar van deze zeer interessante studie betrekkelijk een stuk van Schiedam's historie! Kzw3

Samenvatting: De 400-jarige historie van het Schiedamse Weeshuis der Hervormden wordt gekenmerkt door pieken, dalen en vele koerswijzigingen.
Uit archieven en interviews met oud-bewoners wordt in Van wezen tot zijn de bijzondere geschiedenis van het Schiedamse Weeshuis en zijn 'nazaten' gereconstrueerd.

Recensie: In dit fraai uitgegeven herdenkingsboek wordt de bijzondere vierhonderdjarige geschiedenis van het Schiedamse Weeshuis der Hervormden en zijn 'nazaten' gereconstrueerd. Op basis van gedegen archiefonderzoek, bronnenmateriaal en interviews roept de auteur, historica, een fascinerend historisch beeld van de ontwikkeling van Weeshuis door de eeuwen heen. Opgericht in 1605 bood het Weeshuis door de eeuwen heen onderdak, onderwijs en zorg voor weeskinderen, later uitgebreid naar halfwezen, vondelingen, voogdijkinderen en verlaten kinderen. Passend bij de tijdgeest vonden de bestuurders, dat de opvoeding in een groot en onpersoonlijk weeshuis niet lager wenselijk was en verlegde in de vorige eeuw de aandacht zich naar de Kinderbeschermingskinderen. Verlucht met prachtige (kleuren)foto's, illustraties, literatuur, noten en bijlagen. Een indrukwekkend monument voor een vervlogen tijd.

Drs. A. Schipper MA
Boek bekijken