Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Zilveren Eeuw.


 

Visser, S. de, W.H.Warnsinck Bz, Petronella Moens, Pieter Rutger Feith en 4 anderen - Gedichtjes voor de Nederlandsche Jeugd

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Visser, S. de, W.H.Warnsinck Bz, Petronella Moens, Pieter Rutger Feith en 4 anderen - Gedichtjes voor de Nederlandsche Jeugd
Schrijver: Visser, S. de, W.H.Warnsinck Bz, Petronella Moens, Pieter Rutger Feith en 4 anderen
Titel: Gedichtjes voor de Nederlandsche Jeugd
ISBN:
Uitgever: In 's Gravenhage, bij S. de Visser, 1820
Bijzonderheid: 96 pagina's, eerste druk. In een oorspronkelijk bandje van stevig karton, dat met sierpapier is beplakt. Op het voorste schutblad aan de binnenkant van het voorplat staat de naam van een vroege bezitter: H.P. van Heukelom in inkt.
Prijs: € 40,00
€ 4,60
Meer info Het boekblok is op 3 plaatsen gebroken. Rode vlek op het voorste schutblad. Sierpapier op de rug bovenaan en onderaan ontbreekt. Kartonnen rug onderaan iets beschadigd.

Illustraties:
Dit exemplaar is voorzien van een mooi titelvignet door P.Velijn naar C.Portman en 4 mooie illustraties. Het zijn gravures van W. van Senus naar tekeningen van C.J.L. Portman. Het eerste plaatje hoort bij het gedicht Mietjes Lijkklagt by den dood harer moeder. Het tweede illustreert een dialoog tussen vader en dochter naar aanleiding van de dood van een vinkje. Plaatje 3 hoort bij het gedicht Willem bij het zien van een schip op zee. Plaatje 4 toont ons De kleine Suze. Het weltevreden en gelukkige kind.

Inhoud:
De sfeer van dit bundeltje is bijzonder braaf, maar blijde en droevige gevoelens komen wel aan de orde. Twee van de vier plaatjes gaan over de dood: van een moeder en van een vinkje.
Boek bekijken