Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Zilveren Eeuw.


 

Dugazon (Jean-Henri Gourgaud), Delmas (Jean- François Delmas) e.a. - Chansons Patriotique(s)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Dugazon (Jean-Henri Gourgaud), Delmas (Jean- François Delmas) e.a. - Chansons Patriotique(s)
Schrijver: Dugazon (Jean-Henri Gourgaud), Delmas (Jean- François Delmas) e.a.
Titel: Chansons Patriotique(s)
ISBN:
Uitgever: A Paris, ches André, Libraire rue St Amand pres le pont Neuf, 1793/1794
Bijzonderheid: 160 pagina's.In het oorspronkelijke bedrukte grijze kartonnen bandje. Voor en achterplat hier en daar wat beschadigd. De papieren rug is versleten, zodat de bedrukking niet meer goed zichtbaar is.Boekblok wat los.Achterin enige vocht schade
Prijs: € 75,00
€ 4,60
Meer info Sporen:
Op de binnenkant van het voorplat zit een etiketje met de aanduiding G 30. Droogstempel Duisenberg op de gegraveerde titelpagina.

Inhoud:
44 Chansons patriotiques. Hierbij enkele ook in Nederland nog steeds bekende liederen, zoals De Hymne des Marseillois (Allons enfans de la patrie) en Le Carillon National (Ah! ça ira, ça ira, ça ira, le peuple en ce jour sans cesse repète). Merkwaardig in deze druk zijn de zet- en graveerfouten. Op de gegraveerde titel staat ‘Chansons Patriotique’, maar op de Franse titelpagina en op het bedrukte voorplat lezen we ‘Chansons patriotiques’. Een van de liederen heeft ook als titel ‘Chansons Patriotique’.

Bibliotheek:
Dit liedboekje is niet beschreven in de STCN. Picarta noemt het wel en noteert 6 vindplaatsen. Wel bij STCN: de Nouvelle chansons patriotique, bij A.v.d.Kieboom te Dordrecht (1 exemplaar) en de Chansons Patriotiques Nouvelle Edition, à Dord ches B.J.Morks, 1795 (5 exemplaren bekend, Scheurleer 241). De gegraveerde titelpagina van deze derde uitgave is gelijk aan die in ons exemplaar. In de KB is ook een uitgave van 5 chansons patriotiques voor zangstem en basso continuo. André was inderdaad uitgever te Parijs. Waren de liederen bestemd voor de revolutionaire Franse troepen in België? Is het door de Jacobijnen verspreid propagandamateriaal in het kader van de bevrijding van de Lage Landen?
Boek bekijken