Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Zilveren Eeuw.


 

Abraham van St. Clara - De welvoorziene wynkelder, in welken meenige dorstige Ziel zich Geestelyker wyze laven en verquikken kan en Waar in zoete en zuure Wyn naar ieders smaak te vinden is.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Abraham van St. Clara - De welvoorziene wynkelder, in welken meenige dorstige Ziel zich Geestelyker wyze laven en verquikken kan en Waar in zoete en zuure Wyn naar ieders smaak te vinden is.
Schrijver: Abraham van St. Clara
Titel: De welvoorziene wynkelder, in welken meenige dorstige Ziel zich Geestelyker wyze laven en verquikken kan en Waar in zoete en zuure Wyn naar ieders smaak te vinden is.
ISBN:
Uitgever: Amsterdam, Jan Roman en Jan Roman de Jonge, 1742
Bijzonderheid: Het boekje oogt wat slordig, maar is bijna compleet. De prentjes zijn van goede kwaliteit. Sierpapier met marmering op de platten wat stoffig. Leren band. Rug met ribben. Vergulde versieringen op de rug en een rugschildje met de titel van het boekje.
Prijs: € 175,00
€ 7,25
Meer info Van enkele blaadjes met tekst - bijvoorbeeld pp 77/78 en 211/212 - is een stukje papier afgescheurd. En stuk of wat bladzijden met de prent zijn onder de prent, vermoedelijk door de drukmoet, horizontaal doorgescheurd, maar zonder tekstverlies. Bijvoorbeeld pp 29/30.
Rug bovenin iets beschadigd en daar wat los van het voorplat.

Illustraties:
Een simpel vignetje op de titelpagina. De titelprent ontbreekt. 50 gegraveerde prentjes van Jan Luyken.

Inhoud:
50 artikelen over uiteenlopende onderwerpen. Elk artikel begint met een prentje. Daaronder staat een korte uitdagende titel gevolgd door een lang stuk tekst met meestal weergaven van fragmenten uit de Bijbel en allerlei anekdoten. De titels zijn kort en uitdagend de teksten zijn uitvoerig en gevarieerd en hebben betrekking op het dagelijks leven van een katholiek.
Boek bekijken