Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Zilveren Eeuw.


 

Fokke Simonsz, Arend (1755-1812) - Ernst en boert voor de XIXe eeuw

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Fokke Simonsz, Arend (1755-1812) - Ernst en boert voor de XIXe eeuw
Schrijver: Fokke Simonsz, Arend (1755-1812)
Titel: Ernst en boert voor de XIXe eeuw
ISBN:
Uitgever: Amsterdam bij W.van Vliet en J. van der Hey, (1801).
Bijzonderheid: 204 pagina's 16ยบ (12,7 x 8,6 cm). In een eenvoudig blind kartonnen bandje uit de tijd. Papier strak afgesneden, zodat de signaturen niet zichtbaar zijn. Deze almanak is met veel liefde en vakmanschap gemaakt.
Prijs: € 50,00
€ 4,60
Meer info De plaatjes zijn gemaakt door vooraanstaande kunstenaars uit die tijd en de inhoud brengt interessante zaken in gewone-mensentaal over. De redacteur/schrijver meldt in de voorrede 2 keer, dat deze uitgave een kostbare onderneming was. De plaatjes zijn van goede kwaliteit en de tekst interessant.

Inhoud
Met stukjes over Wijsbegeerte, Schoone kunsten, Fraaije letteren, Dichtkunst (Over de idylle), Korte verhaalen en uitspanningen (Aanmerkingen over de Commedia dell' Arte met een stukje Frans Theatre Italien) en Zeden en Gebruiken. Goede inlandse waar tot nut van 't algemeen.

Illustraties
Met 7 plaatjes, waarvan 5 stippelgravures van L.A.Claessens naar J.Kuyper (Pythagoras vindt de maatsverdeling voor de toonkunst uit, Eerbied voor Cato, Moschus ontvluchte Cupido, Arlequin en Landing van Capt Cook op de Oostkust van Nieuw Holland). Verder een portret door D.Vrijdag van Pieter Cornelisz Hooft en een (van 2?) humoristisch karikatuurplaatje over de bibliotheek van een liefhebber Jacob Smies.
Boek bekijken