Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel DRG.


 

Heijden, Paul van der; Ruissen, Eelco - Fort Pannerden

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Heijden, Paul van der; Ruissen, Eelco - Fort Pannerden
Schrijver: Heijden, Paul van der; Ruissen, Eelco
Titel: Fort Pannerden
ISBN:
Uitgever: Matrijs, 2012
Bijzonderheid: als nw, softcover, A4 format, 144 pgs, full-colour, Vz kn Eur 4,45 NL
Prijs: € 19,95
Meer info - Het fort bij Pannerden heeft zijn bestaan te danken aan de uitzonderlijk strategische ligging bij de splitsing van de Rijn en de Waal. Fort Pannerden is niet het eerste fort dat deze splitsing bewaakt: tweeduizend jaar geleden zagen ook de Romeinen al de grote militaire waarde van deze plek en bouwden er een veldversterking. De Waal-Nederrijn splitsing lag toen overigens nog op een ander punt.
- In dit fraai vormgegeven en rijk geïllustreerde boekwerk komt de lange geschiedenis van het fort tot leven. Vanaf de Romeinse tijd en het fortenstelsel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een halve eeuw plannen en de diverse bouwfasen van het huidige fort in de periode 1869 tot 1900, tot en met de rol van het verdedigingswerk tijdens de beide wereld-oorlogen en het naoorlogse verval.
- Aandacht ook voor de diverse moeizame pogingen om het fort te restaureren en de recente nieuwe start van het complex als erkend monument.
- Het boek is voorzien van fraai plaatwerk, duidelijke overzichtskaarten, de bouwtekeningen van het fort en een verklarende woordenlijst.
Boek bekijken

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.