Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel DRG.


 

Kershaw, Alex - Het Ardennenoffensief

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Kershaw, Alex - Het Ardennenoffensief
Schrijver: Kershaw, Alex
Titel: Het Ardennenoffensief
ISBN:
Uitgever: 2005, BZZToH
Bijzonderheid: als nwe. hardcover, 323 pgs, wv. 16 pgs. met zw.w. fotos, verz.kn € 5,95/ NL
Prijs: € 9,95
Meer info - uitstekend boek over Slag in de Ardennen, december 1944
- Op een koude ochtend in december 1944 probeert een peloton van achttien man zich wanhopig warm te houden in de Ardenner bossen. Plotseling wordt de ochtendstilte doorbroken door het gevreesde geluid van naderende tanks. Hitler is zijn offensief tegen de geallieerden gestart.
Hoewel ze in de minderheid zijn, weerstaan de achttien soldaten drie Duitse aanvallen in de vierentwintig uur durende slag. Pas als de munitie opraakt, geven zij zich over. Als krijgsgevangenen ondergaan de soldaten een beproeving die erger is dan het slagveld, maar ze overleven.
- Het Ardennenoffensief vertelt het fascinerende verhaal van dit peloton, dat op wonderbaarlijke wijze Hitlers massale Ardennenoffensief tot staan bracht.
- Alex Kershaw (Bennington, Vermont) is een Amerikaans auteur en historicus. Hij werkte als journalist en scenarioschrijver in Engeland. Kershaw werd vooral bekend door zijn op waarheid gebaseerde oorlogsromans The Bedford Boys (2004, over een groep jongens uit hetzelfde Amerikaans gehucht waarvan een groot deel omkomt tijdens de landing in Normandië) en The Longest Winter (2006, over de wederwaardigheden van een peloton tijdens het Ardennenoffensief).
Boek bekijken

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,