Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel DRG.


 

Wetzel, E - U-2540, der legendäre Deutsche U-boot typ XXI

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Wetzel, E - U-2540, der legendäre Deutsche U-boot typ XXI
Schrijver: Wetzel, E
Titel: U-2540, der legendäre Deutsche U-boot typ XXI
ISBN:
Uitgever: Motorbuch Verlag
Bijzonderheid: als nwe. hardcover, A4 format, 322 pag met vele foto's, schema's , Vz NL Eur 5,95
Prijs: € 29,50
Meer info - Mooi geill. boek over de geavanceerde Duitse onderzeeboot Type 21 van de Kriegsmarine
- Van dit type U-boot zijn tussen 1943 en 1945 119 exemplaren (van de geplande 381) gebouwd en de U-2540 is de enige die bewaard is gebleven..... .
- De Type XXI was de eerste Duitse onderzeeër die ontworpen was om geheel onder water te kunnen functioneren, in tegenstelling tot eerdere onderzeeërs, die enkel tijdelijk konden onderduiken, maar verder boven water functioneerden zoals een gewoon schip.
- Een van de verbeteringen van de Type XXI was de grotere batterijcapaciteit. De gestroomlijnde vorm van de Type XXI stelde hem in staat onder water hoge snelheden te bereiken en boten van dit type konden op eigen kracht van Europa naar Zuid-Amerika varen!
- De 'Wilhelm Bauer' (oorspronkelijk aangeduid met U-2540) werd kort voor eind vd oorlog opgeleverd. Aan het eind van de oorlog werd de boot bewust afgezonken, en ze is dus nooit op patrouille geweest. In 1957 werd ze gelicht van de zeebodem bij Flensburg, opgeknapt en in dienst genomen door de West-Duitse Bundesmarine in 1960. Uiteindelijk buiten dienst gesteld in 1983, is de U-2540 de enige bestaande en nog drijvende Type XXI onderzeeër ter wereld. Ze werd teruggebracht in de uitmonstering van 1945 en tentoongesteld in het Maritime Museum in Bremerhaven.
Boek bekijken

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.