Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel DRG.


 

Kershaw, R - A street in Arnhem: Utrechtseweg Oosterbeek - Arnhem september 1944

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Kershaw, R - A street in Arnhem: Utrechtseweg Oosterbeek - Arnhem september 1944
Schrijver: Kershaw, R
Titel: A street in Arnhem: Utrechtseweg Oosterbeek - Arnhem september 1944
ISBN:
Uitgever: Ian Allan 2014
Bijzonderheid: als nwe. HARDcover, 432 pag, div ill, vz.kn Eur 5,95 /NL
Prijs: € 24,95
Meer info De straat vertelt het huiveringwekkende verhaal van de Slag om Arnhem vanuit het unieke perspectief van de Utrechtseweg. Tijdens Operatie Market-Garden voor Nederland een van de belangrijkste operaties uit de Tweede Wereldoorlog sloeg een golf van verwoesting over de zeven kilometer lange straatweg die het Arnhemse station met Oosterbeek verbindt.
Hoewel Oosterbeek op 17 september bevrijd leek, hernamen de Duitsers zich en drongen zij de geallieerden terug langs de fraaie Utrechtseweg. Met veel gevoel voor detail en menselijke emotie beschrijft Kershaw de bloedige gevechten niet alleen door de ogen van de ontzette bewoners, maar ook door die van de Engelse, Poolse en Duitse soldaten die huis voor huis, steen voor steen streden om het strategisch zo belangrijke Arnhem. De straat laat op beklemmende wijze de absolute chaos van die dagen zien waarin soldaten en burgers geen idee meer hadden van wat zich een steenworp verderop afspeelde.
De auteur schetst een onvergetelijk beeld van een welgestelde gemeenschap die na de aanvankelijke blijdschap om de bevrijding via shock, afgrijzen en berusting in wanhoop verviel, toen ze begrepen dat hun levens onomkeerbaar waren geruïneerd door de vuurzee die was losgebarsten.

Robert Kershaw (1950) publiceerde verschillende militair-historische boeken, die internationale bestsellers werden zoals 'It never snows in September'. Voor De Straat baseerde hij zich op talloze Nederlandse, Duitse en Engelse verslagen, interviews, dagboeken, brieven en ander uniek archiefmateriaal.
Boek bekijken

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!