Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Dutch Aviation Pubns.


 

Fuller, John - Vlucht 401

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Fuller, John - Vlucht 401
Schrijver: Fuller, John
Titel: Vlucht 401
ISBN:
Uitgever: Strengholt, 1980
Bijzonderheid: paperback, 259 pags, lichte gebruikssporen
Prijs: € 2,95
€ 7,95
Meer info Verslag van een journalistieke speurtocht naar aanleiding van paranormale gebeurtenissen die volgden op een vliegtuigongeluk
Eastern Air Lines-vluchtt 401 was een Lockheed L-1011-passagiersvliegtuig dat in de nacht van 29 december 1972 verongelukte in de Florida Everglades. Van de 163 passagiers en 13 crewleden kwamen er 101 om, waarvan twee kort na het ongeluk. Het ongeluk vond plaats doordat de piloten waren afgeleid door een klein technisch mankement (en bezig waren met de analyse van dit probleem), en niet in de gaten hadden dat het vliegtuig zich in een constante daling bevond.
Vlucht 401 in media en cultuur
Het verhaal van de crash en de nasleep werd gedocumenteerd in boek The Ghost of Flight 401
In de maanden en jaren na het ongeluk beweerden verschillende crewleden van andere Eastern Air Lines-vluchten dat ze geestverschijningen zagen van de omgekomen bemanningsleden van vlucht 401. Het verhaal ging dat deze geestverschijningen veroorzaakt werden door de nog bruikbare onderdelen van vlucht 401, die na het ongeluk waren hergebruikt in andere toestellen. De verhalen deden als een lopend vuurtje de ronde. Het management van Eastern Airlines deed de verhalen van de hand als verzinsels en dreigde werknemers te ontslaan als ze met iemand spraken over de “geesten”. Ze gaven de schuld van de verhalen aan de televisiefilm The Ghost of Flight 401 uit 1978. Uiteindelijk besloot Eastern Airlines alle onderdelen van vlucht 401 weer te verwijderen uit de toestellen.
Boek bekijken

Dutch Aviation Pubns uit Venlo

particulier

Logo Dutch Aviation Pubns

Bij een gecombineerde bestelling bereken ik maar 1x verzendkosten.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.