Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ed Schilders & Co.


 

Bürger, Gottfried August - Smeekschrift van het papier aan de geleerden

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Bürger, Gottfried August - Smeekschrift van het papier aan de geleerden
Schrijver: Bürger, Gottfried August
Titel: Smeekschrift van het papier aan de geleerden
ISBN:
Uitgever: Amsterdamse Grafische School, z.j. [ca. 1973]
Bijzonderheid: Geniet in licht karton met flapjes. Ongepagineerd [20 pag.]. 19x12 cm staand. Met een sierkapitaal en 5 ilustraties in kleur.
Prijs: € 12,00
€ 4,50
Meer info Het colophon vermeldt geen auteur. Het betreft echter de vertaling van Bittschrift des Papiers an die Gelehrten’, door Gottfried August Bürger, vooral bekend als de dichter van ‘Lenore’ en als bezorger van de beste editie van de avonturen van baron Von Münchhausen. Eerste publicatie van deze smeekbede in 1789 in ‘Philadelphia’ (waarschijnlijk een vals imprint). De vertaling uit het Duits is van C. Pels. Zeer puntig en verstandig pleidooi van het papier aan schrijvers voor bondigheid en stijl. ‘Laat slechts de besten en de ervarendsten schrijven; wijst de onmondigen en brekebenen terug van dit terrein.’ ‘Maakt van het schrijven geen beroep.’
Boek bekijken

Ed Schilders & Co

particulier

Ed Schilders & Co uit Lage Mierde

Logo Ed Schilders & Co

Ons aanbod wordt regelmatig aangevuld of vernieuwd. Vragen over de onderwerpen van onze boeken zijn welkom en vrijblijvend. Onze prijzen zijn exclusief verzendkosten. Wij verzenden in principe altijd met track en trace (on line posttarieven). Indien een andere wijze van verzending gewenst is, kan de koper dat verzoeken. Verzending geschiedt dan op risico van de koper.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.