Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Elders.


 

Wahl, Rudolph - Karel de Grote : vader van Europa / vert. S. de Vries

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Wahl, Rudolph - Karel de Grote : vader van Europa / vert. S. de Vries
Schrijver: Wahl, Rudolph
Titel: Karel de Grote : vader van Europa / vert. S. de Vries
ISBN: 9789010032980
Uitgever: Amsterdam [etc.] : Elsevier, 1981.- 1e dr.
Bijzonderheid: 237 p., iil., reg.- Paperback.- In prima staat. Ezelsoor onderaan omslag achterkant
Prijs: € 5,00
€ 3,85
Meer info Oorspr. titel: Karl der Grosse.
Flaptekst: Karel de Grote (742-814) is de belangrijkste staatkundige organisator uit de geschiedenis van het Avondland. Nog heden ten dage geldt hij als de vader van Europa. Zijn heerschappij reikte van de Elbe tot Rome en in zijn rijk woonden de meest uiteenlopende stammen en volkeren. Zijn politiek ideaal was de stichting van de christelijke eenheidsstaat.
Karel de Grote heeft bij het realiseren van zijn doel het geweld niet geschuwd. Verscheidene stamhertogendommen werden door hem verslagen; daarvan zijn de veldtochten tegen de Saksische hertog Widukind en de verbanning van de Beierse hertog Thassilo markante voorbeelden. Hij organiseerde een centraal bestuur, dat sinds 800 in de keizerlijke palts te Aken was gevestigd.
Deze biograaf schetst Kartel de Grote als mens en als staatsman met al zijn eigenschappen: als onverbiddelijke vorst van de stam der Franken, als absoluut heerser en geliefd aanvoerder, als geniaal wetgever, als bevorderaar van kunsten en wetenschappen en tenslotte als vastberaden zoeker naar God en stichter van het Heilige Roomse Rijk. Een briljante biografie van de grootste statenbouwer van Europa!
Boek bekijken

Elders uit Leusden

particulier

Logo Elders

Verzendkosten via PostNL, De opgevoerde tarieven bij de aangeboden boeken gelden alleen voor verzending binnen Nederland. Voor het buitenland worden andere bedragen gerekend. Ook kan er voor een andere bezorger zoals DHL gekozen worden. Overleg is altijd mogelijk, ophalen kan ook.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.