Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Werner Adriaenssens, Bruno Fornari, Raf Steel, - Dynastie Wolfers 1850 - 1958, Van Art Nouveau tot Art Deco.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Werner Adriaenssens, Bruno Fornari, Raf Steel, - Dynastie Wolfers 1850 - 1958, Van Art Nouveau tot Art Deco.
Schrijver: Werner Adriaenssens, Bruno Fornari, Raf Steel,
Titel: Dynastie Wolfers 1850 - 1958, Van Art Nouveau tot Art Deco.
ISBN:
Uitgever: , Antwerpen, Pandora, 2006,
Bijzonderheid: Hardback (relie), 97x245mm, 496 pagina's, 70 col.ill Dutch (NL) edition. ISBN 9789053252765.
Prijs: € 59,99
€ 6,99
Meer info Aan het einde van de 19de eeuw tot het midden van de 20ste eeuw was Wolfers een begrip. De naam stond synoniem voor luxe, kwaliteit en hoogstaande artisticiteit van Belgische origine. De firma Wolfers, producent van zilverwerk en juwelen, werd in 1850 in Brussel opgericht door Louis Wolfers. Vooral onder het beleid van zijn zonen Philippe, Max en Robert kon de zaak zich internationaal profileren en verwierf zij belangrijke afzetmarkten in West- en Midden-Europa. De objecten in art-nouveaustijl die door Philippe Wolfers werden ontworpen, waren het onderwerp van lofbetuigingen vanwege de belangrijkste kunstcritici. Zijn unieke art-nouveaujuwelen werden getoond in heel Europa en de naam van Philippe Wolfers evenaarde die van de Fransman Rene Lalique. Niemand minder dan Victor Horta ontwierp het schitterende winkelpand van de zaak, die daarmee haar ambities kracht bijzette. Daar waar voor veel kunstenaars de art-nouveauperiode een eindpunt betekende, wist Philippe Wolfers via de beeldhouwkunst op perfecte wijze te evolueren naar de art deco. Gioconda, het interieur met toebehoren dat hij ontwierp voor de internationale tentoonstelling van decoratieve kunsten in Parijs in 1925, werd legendarisch.Na het overlijden van Philippe in 1929 volgde zijn zoon Marcel hem op als artistiek directeur. Naast het nieuwe elan dat Marcel de onderneming van luxeproducten gaf, profileerde hij zich als een begenadigde beeldhouwer en een begaafde lakkunstenaar. Naar het voorbeeld van zijn vriend Jean Dunand blies hij deze eeuwenoude Aziatische techniek nieuw leven in.Dit rijkelijk geillustreerde boek is het resultaat van jarenlang onderzoek. De auteurs kregen de gelegenheid om het volledige familiearchief te raadplegen. Naast wetenschappelijke bijdragen omvat het ook de beredeneerde catalogus van de oeuvres van Philippe en Marcel Wolfers. nieuw boek.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.