Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Dr. Ernest Warlop / Lieve Viaene- A wouters - Gemeentewapens in België, Vlaanderen en Brussel. 2 DELEN.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Dr. Ernest Warlop / Lieve Viaene- A wouters - Gemeentewapens in België, Vlaanderen en Brussel. 2 DELEN.
Schrijver: Dr. Ernest Warlop / Lieve Viaene- A wouters
Titel: Gemeentewapens in België, Vlaanderen en Brussel. 2 DELEN.
ISBN:
Uitgever: , Dexia Brussel, 2002,,
Bijzonderheid: Gebonden in linnen met stofomslag , 2 delen A-L + M-Z; 444+555pp, veel en prachtige wapens in kleur, ISBN 9050662013.
Prijs: € 35,00
€ 5,99
Meer info Het concept van het nieuwe Wapenboek is, in vergelijking met het werk van Servais, nog ambitieuzer. Zijn belangrijkste doelstelling is de bundeling van het heraldisch verleden en heden van alle gemeenten op basis van de officiele documenten. Alle recente en vroegere wapenerkenningen of -verleningen komen aan bod, van Napoleon, over Willem I en de Belgische koningen, tot de Vlaamse bevoegde minister. De tekeningen zijn afkomstig van het originele diploma (dus met alle buitenversierselen) en ook de wapenbeschrijvingen zijn letterlijk uit het diploma overgenomen. De specifieke heraldische literatuur is zo volledig mogelijk geexerpeerd. Naast de gemeentewapens, zijn ook de symbolen van de Belgische Staat, de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse provincies behandeld. Een register op alle (deel)gemeenten en op de wapenfiguren sluit het werk af. in 1955 gaf het toenmalige Gemeentekrediet het standaardwerk uit van Max Servais: Wapenboek van de Provincien en gemeenten van Belgie, dat in 1969 een Supplement kreeg. Na een reeks samenvoegingen van gemeenten werd het aantal Belgische gemeenten intussen van 2.359 tot 589 gereduceerd. Een decreet van de Vlaamse Gemeenschap voorzag in 1977 dat elke Vlaamse gemeente voortaan een eigen wapen en vlag moest bepalen. Een daartoe opgericht adviesorgaan, de Vlaamse Heraldische Raad, begeleidde gedurende zowat twintig jaar de werkzaamheden.De publicatie van Servais, sedert jaren uitverkocht en ingevolge de samenvoegingen van gemeenten ook niet meer actueel, was dus dringend aan een opvolger toe.
Boek bekijken

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.