Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

BIESBOER, Peter e.a. - NICOLAES BERCHEM. IN HET LICHT VAN ITALIE. HAARLEM 1621/22 - 1683 AMSTERDAM.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: BIESBOER, Peter e.a. - NICOLAES BERCHEM. IN HET LICHT VAN ITALIE. HAARLEM 1621/22 - 1683 AMSTERDAM.
Schrijver: BIESBOER, Peter e.a.
Titel: NICOLAES BERCHEM. IN HET LICHT VAN ITALIE. HAARLEM 1621/22 - 1683 AMSTERDAM.
ISBN:
Uitgever: , Gent/ Haarlem, Ludion/ Frans Hals Museum, 2006,
Bijzonderheid: Softcover onder kartonomslag met flappen, 230 x 280mm., 176pp., prachtige, zeer uitvoerige kleurillustratie, catalogus in z/w. ISBN 9055446378.
Prijs: € 20,00
€ 6,99
Meer info Meester van het italianiserende landschap. Nicolaes Berchem was een Haarlemse schilder. Hij behoorde tot de italianisanten, een groep kunstenaars die, aangetrokken door Italie, Italiaans aandoende landschappen op doek zetten. Landschappen in warm zonlicht, met bergen, ruines, herders en vee. Die zogenoemde italianiserende landschappen waren bijzonder populair in Nederland in de 17e en 18e eeuw, en er werd veel geld voor neergeteld. Berchem schilderde zijn op Italie geinspireerde landschappen vanaf het midden van de 17e eeuw. Zijn topstukken behoren tot het beste wat de Nederlandse landschapskunst van die tijd heeft voortgebracht. Zijn werk omspant een periode van veertig jaar en kent een grote verscheidenheid aan thema's, een snelle opeenvolging van stijlfasen en een uitzonderlijke virtuositeit. Berchem was niet alleen een veelzijdig schilder van italianiserende landschappen, hij schilderde ook mediterrane havengezichten, allegorieen, religieuze en mythologische voorstellingen en genreschilderingen. Zijn productie was enorm: meer dan 800 schilderijen zijn aan hem toegeschreven. Daarnaast was hij ook een zeer productief en veelzijdig tekenaar en etser. Bij de tentoonstelling die het Frans Hals Museum in Haarlem, het Kunsthaus in Zurich en het Staatliches Museum Schwerin organiseren, brengt Ludion deze catalogus uit. Een prachtig boek, met alle afbeeldingen in kleur, dat een representatief beeld geeft van de verscheidenheid aan thema's en veranderingen van stijl in de schilderijen, tekeningen en prenten van Nicolaes Berchem. De tentoonstelling toont veertig schilderijen, dertig tekeningen en ongeveer dertig etsen. Boek is nieuw.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.