Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

GORIS, Jan/STEVENS, Fred/VERAGHTERT, Karel/GIELIS, Marcel. - VOOR OUTER EN HEERD. DE BOERENKRIJG IN DE ANTWERPSE KEMPEN 1798.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: GORIS, Jan/STEVENS, Fred/VERAGHTERT, Karel/GIELIS, Marcel. - VOOR OUTER EN HEERD. DE BOERENKRIJG IN DE ANTWERPSE KEMPEN 1798.
Schrijver: GORIS, Jan/STEVENS, Fred/VERAGHTERT, Karel/GIELIS, Marcel.
Titel: VOOR OUTER EN HEERD. DE BOERENKRIJG IN DE ANTWERPSE KEMPEN 1798.
ISBN:
Uitgever: Turnhout, Brepols, 1998
Bijzonderheid: hardcober in-8, 243 pp., rijkelijk geillustreerd in kleur en z/w. ISBN 9056220225.
Prijs: € 38,00
€ 6,99
Meer info Prachtig boek betreffende de Boerenkrijg (1798). De boeren uit voornamelijk de Kempen kwamen 200 jaar geleden in opstand tegen de Franse overheersing. De oorzaken die aan de basis lagen van het conflict waren de algemene misnoegdheid over het Franse bestuur, de verplichte legerdienst, maar ook de toegenomen belastingsdruk en de godsdienstkwestie. Met de opstand hoopten de boeren de Fransen te verdrijven en het Ancien Regime te herstellen. Met dit boek willen de auteurs, onder meer aan de hand van nog onge xploreerde bronnen en een nieuwe kritische kijk op reeds ontsloten materiaal, een historisch juist onderbouwde kijk op het Boerenkrijggebeuren geven.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.