Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Alice Riedel - Helene Riedel Beredeneerde catalogus - Catalogue Raisonné

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Alice Riedel - Helene Riedel Beredeneerde catalogus - Catalogue Raisonné
Schrijver: Alice Riedel
Titel: Helene Riedel Beredeneerde catalogus - Catalogue Raisonné
ISBN:
Uitgever: , Stichting Kunstboek, 2010
Bijzonderheid: Hardcover, 30 x 24,5 cm, 272 p., 1350 illustraties, tweetalig Nederlands/Frans, NL / FR Fine copy. Including an index. ISBN 9789058563163.
Prijs: € 70,00
€ 5,99
Meer info De Brusselse kunstenares Helene Riedel (1901-1991) bekleedt een bijzondere plaats in de schilderkunst van haar tijd. Riedel heeft op eigenzinnige wijze een eigen stijl en een hoogst persoonlijke thematiek ontwikkeld, los van de grote kunststromingen. Vanaf het begin van de jaren vijftig stelt ze met grote regelmaat haar werk tentoon. Het is noch abstract, noch slaafs realistisch. Vanuit een eigen invalshoek wil ze de essentie der dingen weergeven, voortbordurend op het magische dat in alles aanwezig is. Telkens weer geeft ze, in rijke schakeringen van geel, rood of blauw, gestalte aan geabstraheerde kathedralen, hel oplichtende steden, industriele sites, bossen of, in een ander register, een exuberante flora en fauna. In hevige contrasten beeldt ze de strijd uit tussen licht en donker, tussen goed en kwaad. Talrijke critici hebben geprobeerd haar zeer persoonlijke figuratie te duiden. Omschrijvingen als impressionistisch expressionisme? maken duidelijk hoe moeilijk dit is, maar ook hoe herkenbaar en uniek het werk van Helene Riedel wel is.
Boek bekijken

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.