Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Anton van de Sande - Prins Frederik der Nederlanden (1797-1881) Gentleman naast de troon

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Anton van de Sande - Prins Frederik der Nederlanden (1797-1881) Gentleman naast de troon
Schrijver: Anton van de Sande
Titel: Prins Frederik der Nederlanden (1797-1881) Gentleman naast de troon
ISBN:
Uitgever: , vantilt uitgeverij, 2015
Bijzonderheid: 15 x 23 cm, geillustreerd, deels in kleur, 384 pagina?s Gebonden, Hardcover compleet. ISBN 9789460041228.
Prijs: € 32,50
€ 6,99
Meer info Het prestige van de Oranjes in de negentiende eeuw was grotendeels te danken aan de integere prins Frederik, die vaak optrad als troubleshooter en decorumbewaker in de familie. Het levensverhaal van deze tweede zoon van Willem I biedt een inkijkje in de ?inburgering? van het koningschap in Nederland. De prins was kroongetuige van het autocratische bewind van zijn vader, van de geruisloze politieke omwenteling in 1848 en van de stuurloosheid onder Willem III. Door zijn hoofdrol in het leger, in de vrijmetselarij en in de Maatschappij van Weldadigheid werd Frederik zelf bruggenbouwer tussen monarchie en volk bij uitstek. De levenslange vriendschap met Wilhelm I, maar vooral ook zijn huwelijk met Louise van Pruisen, gaf hem bovendien een sleutelpositie in de ?internationale der monarchieen?. Wie een goed beeld wil krijgen van de wijze waarop de Oranjemonarchie zich in de negentiende eeuw heeft ontwikkeld, kan niet om prins Frederik heen.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.