Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

ASMA, Firmin. - PEN OF PENIS BIJ MARNIX GIJSEN.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: ASMA, Firmin. - PEN OF PENIS BIJ MARNIX GIJSEN.
Schrijver: ASMA, Firmin.
Titel: PEN OF PENIS BIJ MARNIX GIJSEN.
ISBN:
Uitgever: Antwerpen, C. de Vries - Brouwers., 1996
Bijzonderheid: Paperback, originele geillustreerde uitgeversomslag in kleur door Ronny Delrue, 14,8x23 cm., 336 pp., geillustreerd z/w. ISBN 9061748275.
Prijs: € 23,00
€ 6,99
Meer info Voor het eerst bestudeert een psychoanalyticus een vooraanstaand Vlaamse schrijver aan de hand van diens geschreven oeuvre en zijn gesproken woord. In dit boek werpt Firmin Asma een verhelderend licht op het fenomeen Marnix Gijsen, pseudoniem van dr. J.A. baron Goris (1899-1984). Voor het eerst bestudeert een psychoanalyticus een vooraanstaande Vlaamse schrijver aan de hand van diens geschreven oeuvre en zijn gesproken woord. Ook ongepubliceerde en niet gebundelde jeugdgedichten komen aan bod en bieden een onverwacht inzicht in de ontwikkeling van de jonge Gijsen. Vele lezers zullen beslist opkijken van de felle toon van de polemicus Marnix Gijsen, met zijn ongezoute kritiek op de jezuieten, op politici en op notoire collega schrijvers als Herman Teirlinck . Marnix Gijsen voerde graag zichzelf op als overtuigd flamingant. Asma wijst in dit verband op enige mythomane trekjes.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.