Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

EVERARTS DE VELP-SEYNAEVE, D. - Walter Leblanc, catalogue raisonne et addenda; 3 volumes ( volume 1+2+3) compleet.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: EVERARTS DE VELP-SEYNAEVE, D. - Walter Leblanc, catalogue raisonne et addenda;  3 volumes ( volume 1+2+3) compleet.
Schrijver: EVERARTS DE VELP-SEYNAEVE, D.
Titel: Walter Leblanc, catalogue raisonne et addenda; 3 volumes ( volume 1+2+3) compleet.
ISBN:
Uitgever: Gent, Ludion, , 1997
Bijzonderheid: bound in hardcover with dusjacket, 325pp +96 pp + 96 pp . fine condition ! incl. addenda au catalogue raisonne ISBN 9055441120.
Prijs: € 250,00
€ 5,99
Meer info Leblanc was medeoprichter van G58, hij kwam er in contact met de internationale avant-garde, zoals de Duitse Zero-groep (1958-1966), Nul uit Nederland (1960-1965) en werd lid van de internationale beweging Nouvelle Tendance (1961-1968).In 1959 introduceerde Leblanc de torsie als basiselement in zijn werk. In de Twisted Strings werden getorste katoendraden gespannen op een monochroom, meestal wit, oppervlak. Afhankelijk van de verplaatsing van de toeschouwer en de wisselende lichtinval op het relief, ontstaat in het oog van de participant een vibrerend, optisch effect. In de Mobilo Statics, werden de katoendraden vervangen door tweekleurige polyvinyl-linten. De Torsions ontwikkelden zich verder tot vrijstaande sculpturen uit gelakt metaal of hout. In 1975 ontstonden de Archetypes, geprogrammeerde reeksen, waarin Leblanc via tekeningen en sculpturen uit geoxideerd staal, de combinatiemogelijkheden van geometrische grondvormen, zoals de driehoek, het vierkant, de cirkel en hun afgeleiden onderzocht. Doorheen het hele oeuvre van de kunstenaar, is er een tendens aanwezig om uit het vlak te treden. In de Archetypen ging dit gepaard met een toenemende monumentaliteit die een hoogtepunt bereikte met de architectonische integratie in Simonis (metrostation) te Brussel (1981-1986). Zijn zin voor monumentaliteit en een zuivere, geometrische vormgeving en ook de modulaire, seriele en systematische opbouw van zijn werken, tonen verwantschap met het minimalisme. Maar in tegenstelling tot het industriele karakter van de minimale kunst, getuigen de werken van Leblanc van een poetische en subtiele eenvoud. Vanaf 1977 tot 1986 doceerde Walter Leblanc aan het Nationaal Hoger Instituut voor Bouwkunst en Stedenbouw te Antwerpen.
Boek bekijken

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.