Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

SMISMANS, LINDA. / Victor verougstraete. - Victor Verougstraete. 1868-1935. oeuvre-catalogus met 600 werken.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: SMISMANS, LINDA. / Victor verougstraete. - Victor Verougstraete. 1868-1935. oeuvre-catalogus met 600 werken.
Schrijver: SMISMANS, LINDA. / Victor verougstraete.
Titel: Victor Verougstraete. 1868-1935. oeuvre-catalogus met 600 werken.
ISBN:
Uitgever: , Pandora Publishers , 1999
Bijzonderheid: Hardcover with dusjacket. Illustrated. Written in English and French text. ISBN 9789053251348.
Prijs: € 59,00
€ 5,99
Meer info In het kielzog van de Franse schilders kiezen vele Belgische kunstenaars rond de eeuwwisseling voor een luministische schilderswijze. Ook Verougstraetenraakt geïntrigeerd door het impressionisme en treedt zo in de voetsporen van Belgische geestesgenoten zoals Emile Claus, Georges Buysse e.a. Na de oorlognvestigt Verougstraete zich in Bosvoorde en wordt het de schilder van het existenti?le. Nu uit hij de tragiek van het menselijk bestaan in expressionis-ntische stadsgezichten. De beweging Van Nu en Straks is hem op het lijf geschreven. Zo ontplooit hij zich niet enkel tot een zeer gedreven en verdienstelijk kunstenaar, maar ook tot een uitgesproken humanist, internationalist en verdediger van de Europese gedachte. Kunstschilder in de voetsporen van 'Van Nu en Straks' / Un peintre dans le sillage du mouvement de 'Van Nu en Straks'. Tekst Nederlands/ Francais. De auteur brengt deze ten onrechte vergeten charmante en boeiende kunstenaar opnieuw onder de aandacht en situeert hem in het kader van zijn tijd. Een oeuvre-catalogus met 600 teruggevonden werken sluiten deze studie af. L' auteur nous livre une etude approfondie sur cet artiste charmante et a tort oblie apres sa disparition, le situant clairement dans le cadre de son epoque. Une catalogue des oeuvres (600) cloture la publication.
Boek bekijken

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en Belgi├ź. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.