Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

MARIJNISSEN, R.H - Schilderijen. Echt. Fraude. Vals. Moderne onderzoekingsmethoden van de schilderijenexpertise.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: MARIJNISSEN, R.H - Schilderijen. Echt. Fraude. Vals. Moderne onderzoekingsmethoden van de schilderijenexpertise.
Schrijver: MARIJNISSEN, R.H
Titel: Schilderijen. Echt. Fraude. Vals. Moderne onderzoekingsmethoden van de schilderijenexpertise.
ISBN:
Uitgever: Amsterdam, Elseviers, , 1985,
Bijzonderheid: Gebonden, linnen met stofomslag 415 pagina's., 20.5x27cm., geïllustreerd in kleur en z/w., in zeer goede staat. Als nieuw. ISBN 9789010056887.
Prijs: € 25,00
€ 6,99
Meer info De auteur, verbonden aan het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium in Brussel, behandelt diverse criteria aan de hand waarvan de authenticiteit van een schilderij vastgesteld kan worden. Hij beperkt zich tot de Vlaamse en Hollandse schilderkunst van de 15e tot de 19e eeuw. Aan de orde komen de wetenschappelijke benadering, laboratorium onderzoek met zijn meest geavanceerde technieken, vergelijkend stijlonderzoek, kostuumgeschiedenis e.d. Tenslotte de toepassing van de verschillende onderzoeksmethoden aan de hand van een aantal schilderijen. Handzaam en zeer informatief boek voor vakgenoten en kunstliefhebbers. Het veelvuldig gebruik van Duitse, Franse en Engelse teksten, alsmede de gehanteerde technologie maken het boek moeilijk toegankelijk voor een groot publiek. Voorzien van veel fraaie foto's met verklarende teksten, een bibliografie en een zakenregister. Zeer verzorgde uitgave.(NBD|Biblion recensie, Drs. R.H. Hoekstra-Hinze) .standaard werk !!
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.