Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Famous Grauss.


 

Debaeke, Siegfried. Lermytte, Jürgen. - Merkem in de kijker. Het dorp anno 1900, tijdens de Grote Oorlog en de heropbouw.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Debaeke, Siegfried.   Lermytte, Jürgen. - Merkem in de kijker. Het dorp anno 1900, tijdens de Grote Oorlog en de heropbouw.
Schrijver: Debaeke, Siegfried. Lermytte, Jürgen.
Titel: Merkem in de kijker. Het dorp anno 1900, tijdens de Grote Oorlog en de heropbouw.
ISBN:
Uitgever: de Klaproos.
Bijzonderheid: 1995, 160 pagina's, softcover, zw/w. illustraties, mooi exemplaar.
Prijs: € 25,00
Meer info Negentig jaar geleden was Merkem een schilderachtig dorp. Zeven molens maalden het graan voor het dagdagelijks brood. Jongemannen konden zich met een laag nummer voor twee jaar het leger inloten. De bierkarren van de plaatselijke brouwerijen dokkerden over de kasseistraten en bevoorraadden de talrijke café's. Zelfs het gemeentehuis was in een estaminet ondergebracht.

De baron was burgemeester, volksvertegenwoordiger en weldoener van het brandweerkorps en de toneelgilde.

Tachtig jaar geleden sloopte het oorlogsgeweld te Merkem alle huizen. Aanvankelijk had men her en der in het dorp vluchtelingen geherbergd. Maar tenslotte, in alle ontreddering, moest iedereen op de vlucht. Weg van de oorlogsfurie. Merkem werd een spookdorp, en in 1917 werd het platgebombardeerd.

Zeventig jaar geleden was Merkem zo goed als herboren. Een prachtig voorbeeld van durf en ondernemingsgeest, zoals in die jaren in de Westhoek heerste. De barakken, die jaren als noodwoningen gediend hadden, verdwenen. Het dorp kreeg z'n marktplein en een heus gemeentehuis. Het dorp herrees en er werd een nieuw bestaan rond de vruchten der aarde opgebouwd.
Boek bekijken

Famous Grauss uit Breda

Verzendkosten: in Nederland brievenbusbestelling tot 2 kilo - € 4,10 (Track and Trace), Pakket tot 10 kg. - € 6,75 (Track and Trace). Verzending via PostNL. Is er na 24 uur geen reactie op uw vraag/bestelling, controleer dan A.U.B. uw spam-box. Wegens de hoge porto- en bankkosten kunnen er helaas geen bestellingen uit de USA meer gedaan worden.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.