Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Robb, Graham - Vreemden; homoseksuele liefde in de negentiende eeuw; vert. (uit het Engels) door Han van der Vegt. - Vert van: Strangers; love in the nineteenth century. - 2003.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Robb, Graham
Titel: Vreemden; homoseksuele liefde in de negentiende eeuw; vert. (uit het Engels) door Han van der Vegt. - Vert van: Strangers; love in the nineteenth century. - 2003.
ISBN: 978035126831
Uitgever: Bert Bakker
Bijzonderheid: 2004/1e dr./384 p./geillustreerd/paperback/nieuw
Prijs: € 8,00
Meer info De negentiende eeuw was een gouden eeuw voor homoseksuelen. Lang voor Stone Wall en Gay Pride bestond er al een homocultuur in Europa en Amerika.
Graham Rob beschrijft in 'Vreemden' hoe homoseksuelen werden behandeld. Hij komt tot verrassende ontdekkingen: zo bestond er in de negentiende eeuw een zelfbewuste en verfijnd ontwikkelde Victoriaanse homocultuur. Aan de hand van wetgevingsteksten, literatuur, medische documenten en dagboeken toont Robb ons hoe homoseksuele mannen en vrouwen hun seksualiteit ontdekten en deze accepteerden of verborgen, hoe hun coming-out verliep en hoe ze contact legden met elkaar. Ook doet hij verslag van het fascinerende onderzoek naar gecodeerde homoseksualiteit van beroemde negentiende-eeuwse detectives als Auguste Dupin en Sherlock Holmes en wijst hij vooruit naar Batman en J. Edgar Hover.
'Vreemden' is een opzienbarend, bevlogen boek dat met inzicht, humor en doortastendheid is geschreven. Het reconsrueert de werkelijke, levendige geschiedenis van negentiende-eeuwse homoseksuele liefde voor de lezers van nu.
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.