Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Büch, Boudewijn - Links!; een rode burleske

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Büch, Boudewijn
Titel: Links!; een rode burleske
ISBN:
Uitgever: De Arbeiderspers
Bijzonderheid: 1986/4e dr./186 p./paperback met flappen
Prijs: € 5,00
Meer info 'Links!' is een Hollands drama dat speelt in het zogenaamde 'alternatieve studentenmilieu' aan het einde van de jaren zestig en de eerse jaren van het daaropvolgende decennium. De hoofdpersoon van dit boek wordt gegrepen door het maoïsme en gaat met vier volwassenen en twee kinderen in een commune wonen.
Al gauw beginnen voor hem de problemen: hij is niet strak genoeg in de leer, spuit morfine en leest reactionaire boeken. Na een paar jaar wordt hij uit de leefgemeenschap gestoten en zal zijn leven een reactionaire vorm aannemen.
'Links!' is een tragisch, tragikomisch maar vooral ook vrolijk boek. Vijf volwassenen die in de polder Mao's leer proberen uit te dragen, de twee kinderen die er niets van begrijpen en het centrale vraagstuk: hoe pas je homoseksualiteit in Mao's leer en de Culturele Revolutie in?
'Links!' is een uniek boek omdat het over een periode gaat die in de Nederlandse literatuur nauwelijks beschreven werd terwijl zij tot de meest treurige maar ook hilarische van het naoorlogse, vaderlandse revolutiedenken behoort.
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.