Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel hasselman.


 

Clifton, Harry - Rond Italies ruggengraat, een jaar in de Abruzzen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Clifton, Harry - Rond Italies ruggengraat, een jaar in de Abruzzen
Schrijver: Clifton, Harry
Titel: Rond Italies ruggengraat, een jaar in de Abruzzen
ISBN: 9789029509572
Uitgever: Amsterdam, De Arbeiderspers 2000 9789029509572
Bijzonderheid: Paperback / softback 184pp. als nieuw
Prijs: € 4,90
€ 4,00
Meer info AIs de Ierse dichter Harry Clifton en zijn vrouw, de romanschrijfster Deirdre Madden, een verlaten
pastorie betrekken in een afgelegen dorpje in de Abruzzen, ligt het in hun bedoeling er een paar rustige zomermaanden door te brengen. Het pakt anders uit: ze blijven een jaar, een periode waarin ze niet alleen de idyllische zomer meemaken, maar ook de gure winter, die hen in nauw contact brengt met de bevolking. Clifton schildert ons een beeld van een minuscule gemeenschap die Kerk en Staat met eenzelfde nukkigheid bejegent, een gemeenschap die sinds eeuwen nauwelijks aan veranderingen onderhevig is geweest.
De schoonheid van het landschap en de wisselling van de seizoenen weerspiegelen zich in Cliftons beschrijving ervan. Hij laat ons indringend zien hoe er een stilte over het dorp valt als toeristen en emigranten in de herfst naar hun huizen terugkeren.
Daarna is er het harde regime van de winter, dat plaats maakt voor de lieflijke levendigheid van een lente in de bergen.

Harry Clifton stamt uit Dublin. Hij heeft veel gereisd in Afrika en Aziƫ en laatstelijk in Europa. Hij heeft vijf dichtbundels op zijn naam die vertaald zijn in diverse Europese talen.
Boek bekijken

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.