Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel hasselman.


 

- Moslima ontsluiert

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding:  - Moslima ontsluiert
Schrijver:
Titel: Moslima ontsluiert
ISBN: 9789046700648
Uitgever: Pandora
Bijzonderheid: 2005, Paperback / softback, goed, met ronde paarden sticker op kaft, 192 pagina's
Prijs: € 7,80
€ 3,65
Meer info Naema Tahir (Groot-Brittannië, 1970) studeerde rechten te Leiden en werkte tien jaar als jurist. Ze debuteerde met de non-fictiebundel Een moslima ont sluiert (2005). Haar even vrijmoedige en sensueel geschreven erotische verhalen - debuut Kostbaar bezit (2006) baarde on - middellijk opzien bij ver schijnen en werd vele malen herdrukt. Onlangs verscheen haar roman Eenzaam heden, waarin een migrantenkind op originele wijze verhaalt over haar ontworteldheid. Met Groenkapje en de bekeerde wolf bewijst Tahir dat ze een scherp gevoel voor humor heeft en getuigt ze wederom van een vrij gevochten geest en gedurfde pen.
Alles van Naema Tahir
Toon minder
Samenvatting
Naema Tahir gaat op zoek naar de mens in de moslim. Ze beschrijft even relativerend als indringend hoe ze opgroeide tussen drie culturen, met name de Pakistaanse, de Britse en de Nederlandse. Ze vertelt over haar voortdurende uitzonderingspositie want 'migratie is wreed. Het maakt dat je nergens thuishoort. Maar migratie is ook mooi want het verbreedt je horizon. Het geeft je volop de gelegenheid je paradijs op aarde zelf in te richten.'
De auteur roept alle moslima's op om hun eigen leven in te richten zoals ze zelf willen. Vooral inzake relatievorming en seksualiteitsbeleving: 'De moslima moet zelf kiezen voor seksualiteit die haar gelukkig maakt.' Tegelijk belicht ze vanuit haar ervaring maatschappelijke thema's als vrouwenemancipatie, de hoofddoek, het gearrangeerde huwelijk en de export- en importhuwelijken.
Naast een persoonlijk relaas, een levensreis tussen Pakistan en Nederland, brengt haar boek nuances aan in de verhitte discussie over de positie van de moslims in het Westen. Want: 'de éne moslim is de andere niet!' En: 'Het gaat om de mens. De mens in de migrant en in de moslim.'
Toon minder
Recensie(s)
Tahir is in Engeland geboren uit Pakistaanse ouders en in Engeland, Nederland en Pakistan opgegroeid. Ze is nu juriste en mensenrechtenactiviste. In dit boek combineert ze verschillende belangrijke thema's uit haar leven: het migrant, moslim en vrouw zijn. In het eerste deel, 'Rusteloze zolen', vertelt ze in korte hoofdstukken over haar jeugd in Engeland en Nederland en de twee jaren die ze als twaalf-/dertienjarige in Pakistan doorbracht. Het gaat daarin vooral over haar ervaringen met de aanpassing aan steeds een ander land en andere cultuur en de regels en taboes die bij de traditionele Pakistaans-islamitische opvoeding horen. In het tweede deel, 'Dolle Amina's', behandelt Tahir in hoofdstukken die gedeeltelijk eerder als opinie-artikelen verschenen in NRC Handelsblad, haar visie op onderwerpen als de rechten van de (Pakistaanse) vrouw, het gearrangeerde huwelijk en de hoofddoek. Tahir schrijft helder, in een literaire stijl, en houdt een persoonlijk en overtuigend pleidooi voor zelfbeschikking van de vrouw over haar lichaam, seksualiteit en leven. Ze valt op door haar kennis van zaken en de beheerste stijl waarmee ze onderwerpen aansnijdt uit het huidige debat over allochtonen, islam en de positie van de vrouw.
Boek bekijken

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.