Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel hasselman.


 

Verweij, J. - Gevoel voor kilo´s / over gewicht en afvallen tussen je oren

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Verweij, J. - Gevoel voor kilo´s / over gewicht en afvallen tussen je oren
Schrijver: Verweij, J.
Titel: Gevoel voor kilo´s / over gewicht en afvallen tussen je oren
ISBN: 9789080677357
Uitgever: Klapwijk & Keijsers
Bijzonderheid: 2007, paperback, goede staat, 107 pagina's
Prijs: € 5,90
€ 4,00
Meer info "De eerste stap bij afvallen zit tussen de oren. Kilo's verliezen, volgt daarna", aldus Jeroen Verweij. In Gevoel voor kilo's is de mentale verandering die nodig is voor duurzaam afvallen voelbaar. Je leert je emoties begrijpen en je leefstijl veranderen.

Gevoel voor kilo's vertelt waargebeurde verhalen over sterke, stoere vrouwen die hun kilo's inruilen voor gevoel. Het is een unieke inkijk in hun wereld van overeten, gevoelens en onzekerheid. Als de knop eenmaal omgaat, verdampen de kilo's soms letterlijk. Overgewicht zit namelijk helemaal niet op je heupen; het zit tussen je oren.

"Geneuzel over eten is niet willen nadenken over wat er wezenlijk aan de hand is', zegt de auteur. 'Over hoe het komt dat ik te veel in mijn mond stop. Blijven afvallen is jezelf opnieuw uitvinden. Als je daartoe bereid bent, houdt niets je tegen."
Toon minder
Recensie(s)
De auteur, psychiater, geeft in dit boekje in twaalf hoofdstukken zijn visie op overgewicht en afvallen. Het boek is gebaseerd op zijn NewHabits groepsprogramma voor overgewicht, een online workshop met chatboxsessies. Het uitgangspunt is dat verandering niet door verstand maar door gevoel en hulp van anderen bereikt wordt: zo kan men in contact komen met het eigen gevoel dat door te veel eten wordt gemaskeerd. De onderwerpen die aan de orde komen zijn: Over gewicht tussen mijn oren, Mijn vet is mijn pantser, Angst, Wanneer ben ik tevreden? Survival of the weakest etc. De tekst is voorzien van een groot aantal letterlijke chatsessies. Het boekje eindigt met een dankwoord. Voor allen die willen afvallen of ontdekt hebben dat het volgen van een mode-dieet niet werkt, kan dit boekje een aansporing zijn om een andere (wellicht succesvollere) weg in te slaan. Niet geillustreerd, zonder register. Kaft met blauwe, groene en oranje belettering, met tekening van een blauwe weegschaal in balans op witte achtergrond.
Boek bekijken

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.