Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel hasselman.


 

Hendrickx, H. - Noaberpad / Nieuwerschans-Emmerich V.V. LAW 10

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Hendrickx, H. - Noaberpad / Nieuwerschans-Emmerich V.V. LAW 10
Schrijver: Hendrickx, H.
Titel: Noaberpad / Nieuwerschans-Emmerich V.V. LAW 10
ISBN: 9789070601744
Uitgever: Amsterdam 2000 NIVON
Bijzonderheid: 228 pagina's, paperback: 9789070601744
Prijs: € 9,90
€ 4,00
Meer info Onze grens is niet meer wat hij geweest is. Hij leek voor alle eeuwigheid afgebakend, gemarkeerd met grenspalen van duurzaam (Duits) Bentheimer zandsteen - nauwkeurig en standvastig. En nu - de stenen staan er nog, maar je mag er zo langs. Wat eens de geheime sluippaadjes waren van smokkelaars en douaniers, zijn nu Groene Grensovergangen. Als je niet oplet sta je zonder er erg in te hebben bij de buren, geen Zollbeamter die je paspoort nog wenst te zien. 'Europa' is toch een realiteit. Wij hebben tegenwoordig niet meer de illusie - die je wel aan kon treffen bij onze voorgangers uit de socialistische en esperantische wandelbeweging uit het begin van de twintigste eeuw - dat het wandelen de wereldvrede bevordert, doordat het volkeren samenbrengt. Maar het Noaberpad kan wel de gelegenheid bieden voor een vreedzame ontmoeting met de streek langs de grens, z'n natuur en de mensen die er wonen. Een streek met een eigen culturele en landschappelijke identiteit, die zeker met de grens te maken heeft, maar niet van nationale grenzen afhankelijk is. Dat is in deze tijd toch een mooie gedachte?
Toon minder
Recensie(s)
Het Noaberpad is een heruitgave van het NIVON en valt onder auspicien het Wandelplatform. Het blijkt toch iedere keer weer mogelijk te zijn om kleine verbeteringen in deze gidsen aan te brengen. Maar de spreuk "In het veen ziet men (niet) op een turfje" is ook in deze nieuwe uitgave niet gewijzigd. Er zijn nieuwe stukjes route en een nieuwe aanlooproute vanuit Meppel naar de route toegevoegd, je kunt de route nu vanuit Meppel beter en eenvoudiger bereiken. Verder zijn er slechts geringe wijzigingen in het boek aangebracht. Er zijn alternatieve routes aangegeven en de kruisende of toeleidende LAWs zijn zowel op de kaart als in de tekst vermeld en aangegeven. Het boek is gezet in een duidelijke letter en is voorzien van twee uitklapbare bladwijzers. De routes zijn ingetekend op een topografische ondergrond. Een extra kaart is niet direct nodig, maar voor het overzicht en het vinden van alternatieve eigen routes wel erg handig. De doelgroep wordt gevormd door wandelaars en bewoners van de streek of de regio.
Boek bekijken

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.