Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Holistiek.


 

Krishnamurti, J. - Een wereld in crisis Leven in onzekere tijden

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Krishnamurti, J. - Een wereld in crisis   Leven in onzekere tijden
Schrijver: Krishnamurti, J.
Titel: Een wereld in crisis Leven in onzekere tijden
ISBN: 9789020284263
Uitgever: Ankh-Hermes
Bijzonderheid: 2006 / paperback / 199 pag. / gelezen en in goede staat
Prijs: € 8,00
€ 3,84
Meer info J. Krishnamurti, een van de meest geliefde en vermaarde spirituele leraren van de twintigste eeuw, vertelde zijn studenten vaak dat, als ze zichzelf ooit wilden begrijpen, ze dan de toestand in de wereld onder ogen moesten zien, met al zijn geweld en conflicten. Je afsluiten voor wat er in de wereld gebeurde, betekende voor hem: niet openstaan voor wat het leven je wil leren. Een wereld in crisis bestaat uit een selectie van 'talks' die Krishnamurti heeft gegeven over het leven in moeilijke en onzekere tijden. Wat hij zegt over persoonlijke verantwoordelijkheid en het je verbinden met de wereld om je heen is niet-sektarisch en niet-politiek van toon. Heel direct en levensbevestigend als ze zijn, zullen Krishnamurti's woorden vandaag de dag juist die lezers aanspreken die op zoek zijn naar een nieuwe en hoopvolle visie op de spannende tijd waarin wij leven.
Recensie(s)
Net als bij Osho/Bhagwan worden de toespraken van de vermaarde Indiase anti-goeroe en geestelijk leraar J. Krishnamurti tegenwoordig via thema-uitgaven opnieuw uitgebracht. Deze uitgave staat in het teken van het thema 'leven in onzekere tijden' en bevat twee delen die wederom een exploratie zijn van zijn uitgangspunt dat men persoonlijke verantwoordelijkheid dient te dragen voor zichzelf en de wereld waarin men leeft, en dat men die beide niet los van elkaar kan zien. Het eerste deel bevat de transcriptie van een zevental toespraken in juli 1972 in het Zwitserse Saanen. In het kader van het kijken naar de toestand van de wereld als eerste stap om te kijken naar de manier waarop ieder mens zijn leven leidt, worden subthema's behandeld als alleen staan, creatief en religieus leven, psychische pijn ongedaan maken of angst als veroorzaker van gehechtheid aan geloof, dogma, mensen en bezittingen. Het tweede deel bevat in bewerkte en enigszins verkorte vorm de laatste vier Europese toespraken en twee vraag-en-antwoord-sessies die hij in England hield, een aantal maanden voor zijn dood. Paperback met normale druk.
Boek bekijken

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 tot 350 gram: € 3,84 - 350 gram tot 2 kilo: € 4,50 Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLAND: - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00