Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Holistiek.


 

Besten, Chris den en Audrey van Vulpen - Competent begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Besten, Chris den en Audrey van Vulpen - Competent begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking
Schrijver: Besten, Chris den en Audrey van Vulpen
Titel: Competent begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking
ISBN: 9789024417353
Uitgever: Nelissen
Bijzonderheid: 2007 2e druk / paperback / 192 pag. / 262 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 10,00
€ 3,60
Meer info Dit is een boek over competentiegericht werken. Competenties zijn kwaliteiten die bijdragen aan het effectief begeleiden van cliënten.

Vanuit een duidelijk omschreven visie komen de auteurs tot vijf competenties waarmee begeleiders succesvol kunnen bijdragen aan een waardevol bestaan van mensen met een verstandelijke beperking. Competenties staan in de gehandicaptenzorg steeds meer in de belangstelling. Inmiddels is ook het Landelijk competentieprofiel beroepskrachten primair proces gehandicaptenzorg verschenen. Belangrijke onderdelen uit dit gedetailleerde profiel zijn in het boek vertaald naar vijf concreet uitgewerkte competenties.

Competenties worden zichtbaar in het gedrag van mensen. In elk van de vijf hoofdstukken over competenties wordt toegewerkt naar een serie effectieve gedragingen. Deze laten zien hoe je je als begeleider kunt opstellen en wat je te doen staat. Veel praktijkvoorbeelden maken de theorie herkenbaar.

Dit boek is een lees-, leer- en doeboek voor studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs en voor begeleiders die nog beter willen worden in hun vak.

Recensie(s)
In dit boek wordt ingegaan op vijf belangrijke competenties bij het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Er wordt gewerkt vanuit een doel: het bijdragen aan een waardevol bestaan van de doelgroep. De competenties worden uitgebreid toegelicht. Hoe ziet het gedrag eruit? Welke acties moet ik ondernemen om deze kwaliteit bij mezelf te ontwikkelen? Via persoonlijke opdrachten en voorbeelden uit de praktijk word je aan het denken gezet over je eigen gedrag, kwaliteiten en visie. Bedoeld voor mbo- en hbo-studenten en begeleiders in de gehandicaptenzorg die kritisch naar zichzelf willen kijken. Bevat een literatuurlijst in kleine letter. Gezien de vele ontwikkelingen in de verstandelijk gehandicaptenzorg is dit een eigentijds boek.
Boek bekijken

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 gram tot 2 kilo € 3,60 Pakketpost via postnl: € 6,75 (tot 10 kilo) Verzendkosten: BELGIË: € 6,85 via DPD DUITSLAND: tot - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00