Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Holistiek.


 

Nhat Hanh, Thich - De kracht van bidden

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Nhat Hanh, Thich - De kracht van bidden
Schrijver: Nhat Hanh, Thich
Titel: De kracht van bidden
ISBN: 9789025957636
Uitgever: Have, Ten
Bijzonderheid: 2007 2e druk / paperback / 130 pag. / 129 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 8,00
€ 3,84
Meer info Bidden is niet zomaar het uiten van een lege wens. Het gaat gepaard met aandacht en concentratie, het is goed voor geest én lichaam, en levert dus echt wat op - ongeacht in welke traditie je staat. Thich Nhat Hanh wil boeddhisten, christenen en zelfs mensen die nog nooit hebben gebeden, verder op weg helpen. Een toegankelijk boek, vol persoonlijke anekdotes. Ook een praktisch boek, door de rituelen, visualisaties, ademhalingsoefeningen en voorbeelden van gebeden bij het tandenpoetsen, tuinieren, schoonmaken en andere dagelijkse bezigheden.
Recensie(s)
Bij alle godsdiensten en religies speelt het gebed een belangrijke rol. In de huidige tijd van verminderde kerkgang blijkt dat velen toch wel op zoek zijn naar een vorm van gebed, bewuste ademhaling, meditatie of inkeer. In dit boek reikt de auteur van dit boek mogelijkheden aan om tot een spirituele beoefening te komen vanuit een boeddhistische wijze die parallel loopt met die van het christendom. Gewezen wordt op een diepere vorm van gebed, waarbij duidelijk wordt dat het gebed niet bedoeld is als een wensenlijstje waarvan men verwacht dat het gewenste wel zal worden ingewilligd. Bidden kan op verschilende manieren, alleen, in groepsverband, als (geleide) meditatie enz. Aandacht is o.a.besteed aan het belang van bidden in de geneeskunde, maar ook in het dagelijks leven. Opgenomen zijn vijf meditatie-oefeningen en gebeden. Tot slot volgt een hoofdstuk met vragen en antwoorden over het biddden en adressen van cursussen enz. van de schrijver.
Boek bekijken

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 tot 350 gram: € 3,84 - 350 gram tot 2 kilo: € 4,50 Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLAND: - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00