Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Holistiek.


 

Byambasuren, Davaa en Lisa Reisch - De grot van de gele hond Een reis door Mongolië

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Byambasuren, Davaa en Lisa Reisch - De grot van de gele hond   Een reis door Mongolië
Schrijver: Byambasuren, Davaa en Lisa Reisch
Titel: De grot van de gele hond Een reis door Mongolië
ISBN: 9789044508086
Uitgever: Geus, De
Bijzonderheid: 2006 / gebonden met SO /140 pag. / 304 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 8,00
€ 3,48
Meer info In het uitgestrekte Mongoolse landschap leidt een familie een bestaan dat ver af staat van onze westerse manier van leven. Naar traditie leeft dit nomadische gezin met drie kinderen van het fokken van yaks en schapen, terwijl de meeste Mongoliërs het zwervende bestaan allang opgegeven hebben. De grot van de gele hond vertelt het verhaal van de vriendschap tussen het nomadenmeisje Nansaa en een zwerfhond. In dit boek vol poëzie en nomadenwijsheden, verrijkt met prachtige foto's, maken we kennis met het vrije leven op de steppen, de rijke tradities van de Mongoliërs en hun bijzondere band met de natuur.

Recensie(s)
Achtergrondreportage van Mongoolse regisseuse Byambasuren Davaa over het maken van haar nieuwste docudrama 'Die Hohle des gelben Hundes'*. Ze oogstte roem met haar eerdere film 'The story of the Weeping Camel'. Hierop voortbouwend maakt ze een film over een nomadenmeisje, dat een hondje vindt en de problemen die dit in het gezin veroorzaakt. Byambasuren Davaa, die aan de filmacademie in Munchen studeerde, schrijft over haar eigen cultuurshock in Duitsland en het werken aan de film in haar moederland met een Duitse crew. Schijnbaar uit de losse pols laat ze helder zien aan welke bedreigingen het traditionele nomadenbestaan in Mongolie bloot staat. Haar boek verleent daardoor extra diepte aan de gelijknamige film. Goede vertaling, wel worden Mongolen ten onrechte Mongoliërs genoemd. Met verklarende woordenlijst en vier katernen kleurenfoto's die de makers en hoofdrolspelers van de film tijdens het wordingsproces laten zien.
Boek bekijken

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2019: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: van 100 tot 350 gram: € 3,48 en van 350 gram tot 2 kilo: € 4,35 Pakketpost via postnl: € 6,95 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLANDt: van 100 tot 350 gram: € 8,70 en van 350 gram tot 2 kilo: € 9,80 (met Track&Trace € 13,00)