Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Holistiek.


 

Osho - Met open armen Hier & nu bewust leven

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Osho - Met open armen    Hier & nu bewust leven
Schrijver: Osho
Titel: Met open armen Hier & nu bewust leven
ISBN: 9789059801042
Uitgever: Osho Publikaties
Bijzonderheid: 2008 / paperback / 277 pag. / 437 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 20,00
€ 3,85
Meer info Een juweeltje onder de vele boeken die er over het thema meditatie te vinden zijn. Aan de ene kant poëtisch, aan de andere kant wetenschappelijk precies, begeleidt Osho de lezer door de verschillende ervarings-niveaus die bij mediteren beleefd worden.
Meditatie is de ontdekkingsreis naar binnen, naar waar de eigen rijkdom verborgen ligt. En daarom is het de enige reis waarvan men niet met lege handen terugkomt. Van binnen zijn geen grenzen, maar ligt er een onuit-puttelijke schat te wachten.
Het boek neemt je mee naar een meditatiekamp in een populair bergoord in midden India. En verweven met zijn verhalen stelt Osho hier en daar ver-schillende meditatietechnieken voor, die uitnodigen het boek even terzijde te leggen, en er zelf mee te experimenteren. Op deze manier neemt men persoon-lijk deel aan dit proces van groeiend bewustzijn.

1 Waar meditatie op berust
2 Begin met het lichaam
3 Kwaliteit van leven ontdekken
4 De mind doorgronden
5 Emoties doorgronden
6 Lichaam en ziel: wetenschap en religie
7 Het licht van bewustzijn
8 Waarheid: je geboorterecht
9 Eén stap tegelijk

‘De meditatie waarover ik spreek, is geen meditatie op iets:
het is veel meer een toestand van meditatie. Meditatie betekent niet iets of iemand in gedachten nemen. Meditatie betekent alles laten varen wat in je gedachten zit, en te komen tot een staat waarin er enkel bewustzijn overblijft, waarin er enkel gewaarzijn overblijft.’

Stap voor stap wordt voor onze ogen de diamant van transformatie geslepen. En op het eind heeft een verandering plaatsgevonden die ons aanmoedigt onze armen te openen, en het leven hier-en-nu ontspannen en bewust te genieten.

Recensie(s)
Deze publicatie is zoals zoveel boeken van hem een transcriptie van spontaan gegeven lezingen door de Indiase levensleraar Osho (1931-1990) tijdens een driedaags meditatiekamp in de heuvels van Mahabaleshwar in Midden-India tijdens de vroeger jaren zeventig. De ondertitel van de Engelstalige uitgave van het boek - een van de velen over meditatie, met als standaardwerk het tweedelige Het boek der Geheimen - is terecht 'a step-by-step guide to meditation'. Hij voert de lezer, die zich door de directe aanspreekvorm voelt als een deelnemer, stap voor stap door de verschillende fases van het fenomeen meditatie: vanaf het verankeren van het besluit om de stilte van de meditatie binnen te gaan tot en met het volledig ervaren van het hier en nu in ontspannen en vreugdevolle staat. De grote lijn is de zuivering van de obstakels binnen in je lichaam, je gedachten en van je ziel. Als je je volgens Osho daarna volledig vrij kunt maken van dat lichaam, die gedachten en emoties wordt verlichting je deel. De auteur illustreert zijn punten zoals zo vaak met talrijke parabels van religieuze grootheden.
Boek bekijken

Holistiek uit Zevenaar

zakelijk

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie.
Posttarieven 2024:
NEDERLAND:
Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:
- tot 2 kilo € 3,85
Pakketpost via postnl: € 7,70 (tot 10 kilo)
Verzendkosten Buitenland:
BELGIË: € 8,15 via DPD

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.