Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Holistiek.


 

Hellendoorn, Joop met Ina van Berckelaer-Onnes (red.) - Speciaal spel voor speciale kinderen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Hellendoorn, Joop met Ina van Berckelaer-Onnes (red.) - Speciaal spel voor speciale kinderen
Schrijver: Hellendoorn, Joop met Ina van Berckelaer-Onnes (red.)
Titel: Speciaal spel voor speciale kinderen
ISBN: 9789031327690
Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum
Bijzonderheid: 2002 2e oplage / paperback / 155 pag. / 209 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 10,00
€ 3,60
Meer info Hebben speciale kinderen speciaal spel nodig? Op deze vraag proberen verschillende auteurs vanuit hun eigen vakgebied een antwoord te geven.Net als bij 'gewone' kinderen is spel een essentieel onderdeel van de ontwikkeling. Voor bepaalde kinderen zijn echter speciale aanpassingen vereist om het spel optimaal tot ontplooiing te laten komen. Door ons te verdiepen in de aard van de handicap en de gevolgen daarvan voor de spelontwikkeling alsmede door zorgvuldige observatie van het kind, zien we hoe dit het beste geholpen en gestimuleerd kan worden.Na een inleidend hoofdstuk over de betekenis van spel komen in een achttal artikelen de volgende speciale kinderen met hun specifieke problemen aan de orde: autistische kinderen, verstandelijk gehandicapte kinderen, kinderen met motorische beperkingen, dove kinderen, kinderen met een visuele handicap. Spelbegeleiding en speltherapie komen slechts aan de orde waar zij bestemd zijn voor kinderen die met problemen worstelen, bijvoorbeeld als zij een medische ingreep moeten ondergaan of bij het verwerken van een handicap. Illustratief zijn de 'gevalsbesprekingen' die de tekst larderen.

Recensie(s)
In acht artikelen propageren verschillende auteurs uit orthopedagogiek en ontwikkelingspsychologie de betekenis van het aangepaste spel voor de ontwikkeling van onder meer kinderen met een lichamelijke, verstandelijke en zintuiglijke handicap. Overtuigend en met behulp van praktijkvoorbeelden wordt een basis gegeven voor speltraining, -stimulering, -therapie en -begeleiding. Gericht worden spel(on)mogelijkheden, voorwaarden en middelen aangepast aan de behoefte van deze kinderen-met-problemen. Helder uitgewerkte stappenplannen en probleemanalyses geven voor werkers in diverse orthopedagogische settingen waardevolle en nuttige adviezen voor de inzet van het (immers met alle kinderen onlosmakelijk verbonden) spel! Bevat uitvoerige literatuurlijst. Met betrekking tot vormgeving en taalgebruik redelijk toegankelijk.
Boek bekijken

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 gram tot 2 kilo € 3,60 Pakketpost via postnl: € 6,75 (tot 10 kilo) Verzendkosten: BELGIË: € 6,85 via DPD DUITSLAND: tot - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00