Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Holistiek.


 

Nouwen, Henri - Adam Een vriendschap

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Nouwen, Henri - Adam     Een vriendschap
Schrijver: Nouwen, Henri
Titel: Adam Een vriendschap
ISBN: 9789020934274
Uitgever: Lannoo
Bijzonderheid: 1998 2e druk / gebonden met SO / 125 pag. / 279 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 8,00
€ 3,84
Meer info Klassieker in een nieuwe uitvoering Een aangrijpende getuigenis van Nouwen over zijn leven met Adam, zijn gehandicapte vriend uit de Arkgemeenschap, maar ook een boek over het geloof.

Recensie(s)
Henri Nouwen (1932-1996) was een Nederlandse katholieke priester en professor aan diverse Amerikaanse universiteiten. In 1986 verliet hij Harvard en vond hij een thuis in de Arkgemeenschap van Daybreak, een centrum voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten in Toronto (Canada). Daar werd Adam aan zijn zorgen toevertrouwd, een jongeman die niet kon praten of lopen en aan epileptische aanvallen leed. Het contact en de vriendschap met Adam maakten een diepe indruk op de auteur. Hij noemt Adam een vriend, een leraar en een begeleider. Hij ziet in hem een nieuwe Christus die liefde, goedheid, licht en vrede op zijn omgeving uitstraalt. Hij beschouwt dit levensverhaal als zijn eigentijdse, persoonlijke geloofsbelijdenis. Dit boek werd na de dood van de auteur afgewerkt en gepubliceerd. Hij getuigt hier ook van zijn eigen wanhoop en de rol van verzorger die de afhankelijke Adam op zich gaat nemen om de auteur uit zijn persoonlijke crisis te bevrijden. De uitgave is verzorgd en past in een langere reeks heruitgegeven boeken van deze auteur.
Boek bekijken

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 tot 350 gram: € 3,84 - 350 gram tot 2 kilo: € 4,50 Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLAND: - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00