Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Holistiek.


 

Schuurman, C.J. - Er was eens... er is nog De symbolische betekenis van sprookjes

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Schuurman, C.J. - Er was eens... er is nog    De symbolische betekenis van sprookjes
Schrijver: Schuurman, C.J.
Titel: Er was eens... er is nog De symbolische betekenis van sprookjes
ISBN: 9789020248159
Uitgever: Ankh-Hermes
Bijzonderheid: 2000 5e druk / paperback / 402 pag. / 528 gram / gelezen en in goede staat; wel vouw achterzijde (zie foto 2)
Prijs: € 12,50
€ 3,60
Meer info Mythen en sprookjes zijn de dromen van de mensheid die zo een expressie van het wezen van de ziel vertolken. We zien in de symbolen onszelf weerspiegeld in onze neigingen, verlangens en onze zoektocht naar bewustwording.
De psychiater C.J. Schuurman (1898-1979) openbaart de dieperliggende betekenis van de sprookjes voor ons en in de herkenning daarvan schenken ze ons een diepe vervulling en inzicht in onszelf.
Er bestaan verschillende theorieën over het ontstaan van sprookjes. Schuurman voegt zijn eigen ideeën over het moderne sprookjesonderzoek daaraan toe. Vervolgens geeft hij zijn visie hij op de 21 sprookjes van Grimm en op de zeven reizen van Sinbad de Zeeman uit Duizend en één nacht. Eerst wordt het sprookje kort verteld en daarna volgt de interpretatie van Schuurman.
Zeer lezenswaardig en een wezenlijke bijdrage aan onze bewustwording over diepere lagen in onszelf.
Recensie(s)
Dit boek bestaat uit twee delen, eigenlijk drie: een inleiding, een reeks interpretaties van sprookjes, en een bewerking van een deel uit de 1001 nacht. De inleiding behelst een theorie over het sprookje, die alleen als curiositeit waarde heeft. Ten eerste werd er sinds de verschijning van de oorspronkelijke druk (1946) meer en beter over sprookjes geschreven. Ten tweede kan een opvatting volgens welke sprookjes een "oneindig gevarieerde uitbeelding van het kosmisch gebeuren" en een "uitdrukking van wat in de onderstroom van de ziel leeft" zijn, nergens anders in uitmonden dan in een zeer speculatieve wijze van uitleggen. En dat wordt dan ook op onbedoeld amusante wijze getoond in de reeks interpretaties van afzonderlijke sprookjes, vrijwel alle van Grimm. Het tweede, oorspronkelijk in 1949 verschenen deel bevat een overgenomen versie van de zeven reizen van Sindbad de Zeeman met een interpretatie.
Boek bekijken

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 gram tot 2 kilo € 3,60 Pakketpost via postnl: € 6,75 (tot 10 kilo) Verzendkosten: BELGIË: € 6,85 via DPD DUITSLAND: tot - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00