Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Joan's Antiquariaat.


 

Krimpen, W. van, Janssen, Hans, Stamps, L. - De XXste Eeuw

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Krimpen, W. van, Janssen, Hans, Stamps, L. - De XXste Eeuw
Schrijver: Krimpen, W. van, Janssen, Hans, Stamps, L.
Titel: De XXste Eeuw
ISBN: 9789040085772
Uitgever: Uitgeverij WBOOKS
Bijzonderheid: 2008, 448pp, Gebonden, hard cover
Prijs: € 17,50
Meer info Aan de hand van de indrukwekkende verzameling van het Gemeentemuseum Den Haag brengt dit boek, dat verschijnt ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling, de geschiedenis van de kunst van de twintigste eeuw in beeld.
Een geschiedenis die als een verhaal loopt van Hendrik Willem Mesdag via Theo van Doesburg tot Georg Baselitz en van Piet Mondriaan via Constant tot Daniel Richter. Een verhaal van traditie en vernieuwing, van verandering en continuïteit, tegen de achtergrond van de maatschappelijke ontwikkelingen die deze eeuw kenmerken.

Om aan de veelstemmigheid van deze roerige eeuw tegemoet te komen, geeft een groot aantal gerenommeerde schrijvers en columnisten ons daarnaast een caleidoscopische blik op soms onverwachte, dan weer grappige, treurige of heel persoonlijke aspecten van de geschiedenis van de twintigste eeuw.

Deze catalogus verscheen bij de overzichtstentoonstelling 'XXste eeuw' in het Haags Gemeentemuseum die is samengesteld met werken uit de eigen collectie*. Bekende topstukken als de Mondriaans worden afgewisseld met bijv. een hedendaagse kunstenaar als Daniel Richter. Na een introductie over de politieke, sociale en culturele ontwikkelingen die zich in de twintigste eeuw voltrokken, volgen korte persoonlijk getinte bijdragen van o.a. Kees 't Hart, Simon Vinkenoog, Frits Abrahams, Remco Campert, Joost Zwagerman, Michael Zeeman e.a. De scheidend directeur Wim van Krimpen (net opgevolgd door Benno Tempel) schreef het voorwoord. De catalogus is geheel tweetalig (Ned/Eng) uitgevoerd. Beperkte oplage. De bijschriften bij de foto's zijn helaas bijna onleesbaar klein, een register ontbreekt. Een fraai overzicht met veel boegbeelden uit de collectie. Prijs 17,50 inclusief verzendkosten
Boek bekijken

Joan's Antiquariaat

particulier

Joan's Antiquariaat uit Groningen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.