Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel lezen.muziek.


 

Mary Tourel - De avonturen van Bruintje Beer, 10e serie.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Mary Tourel - De avonturen van Bruintje Beer, 10e serie.
Schrijver: Mary Tourel
Titel: De avonturen van Bruintje Beer, 10e serie.
ISBN:
Uitgever: Algemeen Handelsblad N.V., Amsterdam
Bijzonderheid: Goede uitstekende staat, omslag is zilverkleurig, 24x16 cm. 140 gram, 64 pagina's
Prijs: € 7,00
€ 4,00
Meer info Wie Bruintje Beer is? Eind 1920 ontstond het beertje op de tekentafel van Mary Tourtel (1874-1948). Zij was de echtgenote van Herbert Tourtel, onderredacteur van de Daily Express, een Brits dagblad dat nog steeds verschijnt. Hoewel de uit Canterbury afkomstige schrijfster al enige succesvolle rijmpjesboeken had ontworpen, was de vorm van dit Rupert-avontuur voor haar uniek: een illustratie met daaronder de tekst op rijm. Een van de eerste Britse stripverhalen.
Tourtel stelde zijn vrouw voor het eerste Rupert-avontuur in de krant te plaatsen. Rupert, die in de Nederlandse vertaling van mevrouw Frankfort ,Bruintje Beer, zou gaan heten, omdat zij die naam gemakkelijker vond voor de Nederlandse kinderen.
Op 8 november 1920 konden de lezers voor het eerst kennismaken met het beertje dat zijn gehele leven gekleed zou gaan in een trui, geruite broek en dito sjaal. Weldra bleek het succes van Rupert: de oplage van de krant schoot met sprongen omhoog. Er werd zelfs een Bruintje Beer Club opgericht, Ruperts League, die na enige jaren een miljoen leden telde. Geen wonder dat de Daily Express tot de dag van vandaag dagelijks Bruintjes avonturen is blijven publiceren! In ons land deed het Handelsblad dat, weldra gevolgd door enige regionale kranten. Van de achtennegentig verhalen die Mary Tourtel tot 1935 heeft getekend, is een groot gedeelte in het Nederlands in boekvorm verschenen. Als voorleesboek, leesboek en kleurboek hebben meerdere generaties de avonturen tot zich genomen.
Tussen 1969 en 1974 werden de avonturen van Bruintje Beer door respectievelijk het Algemeen Handelsblad en EF/EF in Thorn in boekvorm uitgebracht. Toen de krantenpublicatie werd beëindigd, betekende dat het einde van Bruintje. Een poging om Bruintje Beer in Donald Duck met behulp van tekstballonnen nieuw leven in te blazen werd een flop.
Toen Paul Mc Cartney, de voormalige Beatle en Rupert-fan van het eerste uur, Bruintje in 1985 een hoofdrol liet spelen in zijn clip "We all stand together", nam de vraag naar Bruintjes avonturen weer toe. Er zouden diverse tekenfilm-series volgen. Doordat de vraag groter was dan het aanbod, stegen de prijzen van de oude Bruintje Beer-boeken naar ongekende hoogte! (Bron: BoekenRoute)
Boek bekijken

lezen.muziek uit Mierlo

particulier

Logo lezen.muziek

Lezen&Muziek heeft uitsluitend boeken en tijdschriften uit privébezit. Geen handelsvoorraad. Bij meer boeken, minder verzendkosten. Verzendkosten gelden voor Nederland. Voor alle boeken en tijdschriften geldt dat er enige gebruikssporen zijn en meestal naam en aankoopdatum op p3. Snelle service en goede verpakking. Boeken ophalen in Mierlo is prima.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.