Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel lezen.muziek.


 

Holwerda, J - Hellas en Rome, Griekse en Romeinse archaeologie

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Holwerda, J - Hellas en Rome, Griekse en Romeinse archaeologie
Schrijver: Holwerda, J
Titel: Hellas en Rome, Griekse en Romeinse archaeologie
ISBN:
Uitgever: Doesburgh, Leiden
Bijzonderheid: 1900, 370pp, 28x22x6 cm, matige staat. Verzenden naar DHL-point bij u in de buurt: € 4,00.
Prijs: € 8,00
€ 6,50
Meer info Jan Hendrik Holwerda (Schiedam, 3 december 1873 - Nijmegen, 3 maart 1951) was een Nederlandse archeoloog en museumdirecteur.
Holwerda, zoon van de hoogleraar archeologie Antonie Ewoud Jan Holwerda, studeerde klassieke talen aan de Universiteit Leiden. In 1904 werd hij benoemd tot conservator van de afdeling Nederlandse oudheden van het Rijksmuseum van Oudheden (RMO), en daarna leidde hij verschillende opgravingen. Een stage in 1905 bij de Duitse archeoloog Carl Schuchhardt betekende voor Holwerda een keerpunt. Bij een opgraving van een Romeins castellum werd voor het eerst systematisch gezocht naar grondverkleuringen, tekens van compleet vergane bouwresten. Holwerda bracht de nieuwe archeologische methode over naar Nederland en introduceerde het zoeken naar paalgaten bij de opgravingen waarbij hij betrokken was.
In 1910 werd hij te Leiden benoemd tot lector in de prehistorische en Romeinse archeologie. Nadat Holwerda eveneens in 1910 onderdirecteur van het RMO was geworden, volgde hij in 1919 zijn vader op als directeur. Zijn vader had van 1896 tot 1918 leiding gegeven aan dit instituut. Popularisering was volgens hem de manier om het publiek te betrekken bij de archeologie en zo te doordringen van het belang ervan. Tot zijn pensionering in 1939 bleef hij de baas van het RMO.
Daarnaast was hij van 1935 tot 1948 directeur van archeologisch Museum Kam in Nijmegen.
(Bron: NijmeegsGlorie)
Boek bekijken

lezen.muziek uit Mierlo

particulier

Logo lezen.muziek

Lezen&Muziek heeft uitsluitend boeken en tijdschriften uit privébezit. Geen handelsvoorraad. Bij meer boeken, minder verzendkosten. Verzendkosten gelden voor Nederland. Voor alle boeken en tijdschriften geldt dat er enige gebruikssporen zijn en meestal naam en aankoopdatum op p3. Snelle service en goede verpakking. Boeken ophalen in Mierlo is prima.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.