Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel lezen.muziek.


 

Mathijsen, Ria - De jongen die uit de lucht kwam vallen + Gestrand op een eiland van eenzaamheid.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Mathijsen, Ria - De jongen die uit de lucht kwam vallen + Gestrand op een eiland van eenzaamheid.
Schrijver: Mathijsen, Ria
Titel: De jongen die uit de lucht kwam vallen + Gestrand op een eiland van eenzaamheid.
ISBN: 9789024526086
Uitgever: Luiting - Sijthoff
Bijzonderheid: 1998, paperback, 2e druk. Nieuwstaat, reliefstempel op p3, 240pp.
Prijs: € 7,00
€ 4,00
Meer info 'Was het maar een mongool, dan zagen ze het tenminste.' Dat verzucht een moeder die probeert haar diep -autistische kind terug te winnen. Uit eigen ervaring beschrijft Ria Mathijsen hun ontroerende, spannende en door de precaire situaties waarin ze terecht komen vaak komische overlevingstocht. Aanvankelijk lijkt de strijd hopeloos. Totdat...
De jongen die uit de lucht kwam vallen is zeker niet alleen literatuur voor ouders en voor ieder die iets met al dan niet gestoorde kinderen te maken heeft: het is een aangrijpende belevenis voor elke lezer, die een zucht van verlichting slaakt als moeder en zoon beiden als overwinnaars uit het strijdperk te voorschijn komen.
'Ria Mathijsen heeft Willems moeder een grote eerlijkheid meegegeven en plotseling beseft de lezer dat wat zij te zeggen heeft verder gaat dan de beschrijving van een autistisch kind in een gezin; dat zij in wezen spreekt over het mysterie van moederschap en ouderschap, en wel op een manier dat iedere ouder zich erin kan herkennen, wat voor kind hij ook heeft, wat voor ouder hij ook is.' - PROF. DR. DAVID J. DE LEVITA

Gestrand op een eiland van eenzaamheid.(Marcel Daens en Irene van Elzakker)
Samen met een journaliste heeft de vader van een autistisch kind zijn dagboek vanaf zijn huwelijk bewerkt. Daaruit blijkt dat het echtpaar gedurende acht jaar vruchteloos probeerde zwanger te raken. Zij reageren daar samen toenemend neurotisch op en zodoende wordt de onverwachte zwangerschap ook al direct erg beladen verwerkt. De zoon Jo blijkt al snel anders dan andere kinderen. De ouders reageren daar op hun eigen manier op. Jo wordt, zo klein als hij is, steeds dwingender, ontwikkelt vaste rituelen en een rigide gedragspatroon. De pedagogische onmacht van de ouders, het onvermogen van de omgeving om met de situatie om te gaan, de verschillende contacten met hulpverleners e.d. worden vlot beschreven. De ouders trekken zich met hun Jo steeds meer terug van sociale contacten en hulpverleners. Zodoende wordt pas op acht jaar de diagnose autisme gesteld. Het boek eindigt een jaar later. De ellende van de ouders met hun kind blijkt duidelijk uit dit aangrijpende dagboek. Er wordt weinig algemene informatie over autisme gegeven en het gaat uit van de situatie in Vlaams België.
Boek bekijken

lezen.muziek uit Mierlo

particulier

Logo lezen.muziek

Lezen&Muziek heeft uitsluitend boeken en tijdschriften uit privébezit. Geen handelsvoorraad. Bij meer boeken, minder verzendkosten. Verzendkosten gelden voor Nederland. Voor alle boeken en tijdschriften geldt dat er enige gebruikssporen zijn en meestal naam en aankoopdatum op p3. Snelle service en goede verpakking. Boeken ophalen in Mierlo is prima.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.